Loading...
Loading...

One Pan Ginger Chicken Meatballs with Peanut Sauce

Loading...
Loading...

INGREDIENTS
For the meätbälls:

  • 1 pound 93% leän ground chicken (or leän ground turkey)
  • 1 egg
  • ½ cup pänko breädcrumbs (or if GF sub 2 täblespoons coconut flour)
  • 1/4 cup finely chopped green onion
  • ¼ cup finely diced ciläntro
  • 1 jäläpeño, seeded änd finely diced
  • 3 cloves gärlic, minced
  • 1 täblespoon freshly gräted ginger
  • ¼ teäspoon cäyenne pepper
  • 1/2 teäspoon sält
  • Freshly ground bläck pepper
  • 1 täblespoon toästed sesäme oil (cän älso use ävocädo oil, coconut oil or olive oil)
  • 2 lärge cärrots, thinly sliced

For the peänut säuce:

  • 1 (15 ounce) cän light coconut milk
  • 1/2 cup creämy näturäl peänut butter (just peänuts + sält)
  • 2 täblespoons gluten free soy säuce (or coconut äminos)
  • 1 täblespoon chili päste or srirächä

ädd-ins:

  • 1 red bell pepper, julienned
  • 2/3 cup frozen peäs (or edämäme)

To gärnish:

  • Chopped honey roästed peänuts
  • Diced scällions
  • Fresh ciläntro

Hot säuce, if desired
INSTRUCTIONS

  1. In ä lärge bowl, ädd the ground chicken, egg, breädcrumbs, green onion, ciläntro, jäläpeño, gärlic, ginger, cäyenne, sält änd pepper. Use cleän händs to mix änd form into 16 golf bäll sized meätbälls.
  2. Pläce ä lärge deep skillet over medium-high heät änd ädd in sesäme oil. ädd the meätbälls änd brown on äll sides, äbout 5-6 minutes totäl. You mäy need to do this in bätches, depending on how mäny meätbälls you cän fit in your skillet without overcrowding them. When meätbälls äre done browning, tränsfer to ä pläte änd set äside.
  3. ..............
  4. ..................
full link>>>>>>>>>>>>>www.ambitiouskitchen.com