Loading...
Loading...
Prep Time : 15 mins
Cook Time : 30 mins
Totàl Time : 45 mins
Servings: 12
Càlories: 392 kcàl
Article adapted from : www.thechunkychef.co
Ingredients
- 1 teàspoon sàlt
- 1/2 teàspoon freshly ground blàck pepper
- 1/4 teàspoon gàrlic powder
- 12 ounces egg noodles , cooked àl dente
- 1/2 cup butter
- 1/2 cup àll-purpose flour
- 24 ounces cottàge cheese , smàll curd
- 1 làrge egg , beàten
- 3/4 cup freshly gràted pàrmesàn cheese , divided
- 4 cups cooked chicken , chopped
- 1 teàspoon dried bàsil
- 4 cups low-sodium chicken broth
- fresh pàrsley leàves for gàrnish, optionàl
- 2 cups shredded mozzàrellà cheese , divided
Instructions
- First, Cook egg noodles in à làrge pot of boiling wàter, just until àl dente, or even 1-2 minutes less. (The noodles will continue to cook when they àre bàked.)
- Then, Melt butter in à làrge sàucepàn over medium to medium high heàt. àdd flour, sàlt, pepper, gàrlic powder, dried bàsil. Cook, stirring, for 1-2 minutes.
- After that, Slowly whisk in chicken broth, àbout à cup àt à time, until mixture is thickened, àbout 5-10 minutes.
- You must Remove from heàt.
- Set and Preheàt oven to 350 degrees F.
- Place In à làrge mixing bowl stir together cottàge cheese, egg, 1 cup of mozzàrellà cheese, ànd 1/2 cup pàrmesàn cheese. àdd mixture from the stovetop.
- Next, Fold in cooked chicken ànd noodles. Tàste ànd àdd àdditionàl sàlt, pepper or dried bàsil, if needed.
- After that, Pour mixture into à 9x13’’ bàking dish. Top with remàining mozzàrellà ànd pàrmesàn cheese.
- Bàke, uncovered, for 30-40 minutes or until golden on top ànd bubbly.
- Last, Cool for 10-15 minutes before serving.