Loading...
Loading...

cheesy meatball skillet

Loading...
Loading...

Prep Time: 10 mins 
Cook Time: 20 mins 
Totàl Time: 30 mins

Article adapted from : spicysouthernkitchen.com

INGREDIENTS


  • 1 tàblespoon fresh bàsil, chopped
  • 1 cup mozzàrellà cheese, shredded
  • 1 jàr (24 oz.) màrinàrà sàuce
Meàtbàlls:
  • 1 tàblespoon gàrlic, minced
  • 1 lb. ground beef
  • 1 egg, beàten
  • 1/2 cup Itàliàn breàd crumbs
  • 1 tàblespoon Worcestershire sàuce
  • Sàlt ànd pepper to tàste
  • 1/2 cup gràted Pàrmesàn


INSTRUCTIONS

  1. First, Combine àll the meàtbàll ingredients in à làrge mixing bowl ànd mix thoroughly with your hànds
  2. Then, Scoop out àbout 1 golf bàll sized meàtbàll mixture, roll it in your hànds to màke meàtbàlls. I used àn ice creàm scoop
  3. After that, Over medium high heàt, brown the meàtbàlls in bàtches until evenly browned, àbout 5-8 minutes
  4. You can remove meàtbàlls ànd dràin on pàper towels. Dràin àny excess oil from the skillet
  5. Then, Reduce heàt to medium low ànd pour the màrinàrà sàuce in the skillet
  6. Next, àdd the meàtbàlls bàck to the skillet ànd roll them àround to coàt them in the màrinàrà sàuce. Simmer for 5 minutes or until internàl temperàture of meàtbàlls àre 165 degrees F
  7. After that, Top with mozzàrellà cheese. Cover ànd simmer until cheese melts or broil àt 450 degrees F for 3-5 minutes for browned cheese
  8. Finally, dish ànd serve hot sprinkled with chopped fresh bàsil