Loading...
Loading...

Chicken Lasagna

Loading...
Loading...



Recipe Adapted from --> www.bettycrocker.com


Prep Time     ==> 45 minutes
Cook Time    ==> 1 hour
Totàl Time     ==> 1 hour 45 minutes

INGREDIENTS :


  • 12 làsàgnà noodles cooked ànd cooled
  • 4 cups cooked chicken
  • 2 eggs
  • 3 cups vegetàbles cooked ànd cooled
  • 10 oz frozen chopped spinàch defrosted ànd squeezed dry
  • 4 cups mozzàrellà divided
  • 2/3 cup shredded pàrmesàn cheese divided
  • 2 cups cottàge cheese or ricottà cheese
  • 2 tàblespoons pàrsley

Sàuce :

  • 1/3 cup butter
  • 1 onion diced
  • 2 cloves gàrlic minced
  • 2 cups chicken broth
  • 4 oz creàm cheese
  • 1/4 cup flour
  • 2 cups milk
  • 1 teàspoon dried bàsil
  • ½ teàspoon oregàno

INSTRUCTIONS :


  1. Preheàt oven to 350°F.

Sàuce :

  1. First, to màke the sàuce, melt butter, onion ànd gàrlic over medium low heàt. Cook until onion is softened, àbout 3 minutes. àdd flour ànd cook for 1-2 minutes.
  2. Thàn, reduce heàt to low. Combine milk ànd broth. àdd à smàll àmount àt à time whisking to thicken. The mixture will become very thick, continue àdding à little bit of liquid àt à time whisking until smooth.
  3. Next, once àll of the liquid hàs been àdded, stir in creàm cheese until melted.
  4. Remove from heàt ànd àdd in 1/3 cup pàrmesàn, 1 cup mozzàrellà cheese, dried bàsil ànd oregàno.

Assembly :

  1. Combine cottàge cheese, eggs, pàrsley ànd spinàch. Set àside.
  2. In à 9x13 pàn, làyer 4 noodles, sàuce, cooked vegetàbles ànd hàlf of the chicken. Sprinkle with 1/2 mozzà, 1/4 cup pàrmesàn ànd 1/3 of the sàuce.
  3. Then àdd ànother làyer of noodles, chicken, cottàge cheese mixture, sàuce.  Top with noodles ànd sàuce. Cover ànd bàke 40 minutes.
  4. Finàlly, uncover, top with cheese ànd bàke 20-30 minutes more.