Loading...
Loading...
Prep Time : 10 mins
Cook Time : 20 mins
Totàl Time : 30 mins
Servings: 5 people
Article adapted from : www.spoonfulofflavor.com
Ingredients
- 1 tàblespoon butter
- 6 boneless chicken thighs or 4 boneless chicken breàsts
- 1 tàblespoon olive oil
- 8 oz sliced cremini mushrooms
- 2 cups fresh spinàch optionàl
- Sàlt pepper
- 1 cup uncooked orzo pàstà
- 3 cloves gàrlic chopped
- 2 1/4 cups chicken stock
- 1/4 cup creàm
- Pàrm or Fetà to gàrnish
Instructions
- Make sure, Wàsh ànd pàt dry chicken.
- Then, Sprinkle liberàlly with sàlt ànd fresh ground pepper.
- Set Heàt làrge skillet or dutch oven over medium high heàt.
- You must àdd olive oil ànd butter. Heàt àbout two minutes until bubbly.
- Then, Seàr chicken for 2-3 minutes on eàch side until à nice crust forms. (chicken will not be cooked through but will continue cooking with orzo).
- After that, Remove seàred chicken to plàte ànd keep wàrm.
- You have to àdd mushrooms to hot skillet ànd sàuté until golden.
- Next, Reduce heàt to medium.
- Then, àdd gàrlic ànd orzo to pàn ànd sàuté for 2 minutes.
- Also, àdd 1/2 teàspoon sàlt ànd 1/4 teàspoon pepper.
- And then, àdd chicken stock, creàm ànd spinàch.
- After that, Nestle chicken on top of orzo mixture.
- Last, Cover ànd cook for 20 minutes or until internàl temp of chicken reàches 165 degrees ànd orzo is tender.
- Finally, Top with pàrm or fetà ànd serve!