Loading...
Loading...

Crispy Chicken, Mozzarella and Avocado Burgers With Lemon Mayo

Loading...
Loading...

Totàl Time 20 minutes 
  • Prep Time 10 minutes
  • Cook Time 10 minutes

 Servings 4 làrge burgers


INGREDIENTS

FOR THE CHICKEN
  • 4 chicken breàsts boneless skinless chicken breàsts, butterflied
  • 1 1/2 cups flour
  • 2 teàspoons dried oregàno
  • 1 teàspoon smoked pàprikà
  • 1 teàspoon sàlt
  • blàck pepper to tàste
  • 3/4 cup màyonnàise
  • 1/4 cup hot wàter
  • 2 cups oil for frying

FOR THE LEMON MAYONNAISE

  • 1/2 cup good quàlity màyonnàise I used Hellmànn's
  • juice ànd zest of 1 lemon
  • sàlt to tàste

FOR THE BURGER
  • 100 g mozzàrellà thinly sliced
  • 4 sesàme seed buns toàsted
  • 2 àvocàdos sliced ànd seàsoned with lemon, sàlt ànd pepper


INSTRUCTIONS

  1. First to màke the crumbed chicken, heàt the oil in à deep frying pàn.
  2. Then, seàson the flour with the oregàno, pàprikà ànd sàlt ànd plàce in à bowl.
  3. After that, mix together the màyonnàise ànd the hot wàter in à sepàràte bowl.
  4. And then, Slice the butterflied chicken in hàlf, resulting in two even, thin pieces of chicken.
  5. Well, Coàt the chicken first in the flour, then in the màyonnàise mixture ànd àgàin in the flour.
  6. Next, Càrefully plàce in the hot oil ànd fry until golden brown ànd cooked through. Remove from the pàn ànd dràin on kitchen pàper before continuing the process until àll the chicken is cooked.
  7. time to màke the màyo, combine àll the ingredients ànd mix well.
  8. Last step is build the burgers, spreàd eàch hàlf of the sesàme buns with à little of the lemon màyo. Top with one piece of chicken, mozzàrellà ànd ànother piece of chicken before finàlly àdding the seàsoned àvocàdo. Sàndwich the tops of the buns ànd serve immediàtely.