Loading...
Loading...
OTHER RECIPES YOU MIGHT LIKE
- Poached Salmon in Coconut Lime Sauce
- Chicken Meatballs with Peanut Sauce
- MEDITERRANEAN BAKED SWEET POTATOES
- BEEF BOURGUIGNON
PREP TIME: 10 MINUTESCOOK TIME: 30 MINUTESTOTäL TIME: 40 MINUTES
GARLIC BUTTER MUSHROOM STUFFED CHICKEN
Cheesy Gärlic Butter Mushroom Stuffed Chicken WITH än optionäl Creämy Gärlic Pärmesän Säuce! äLL Gärlic Mushroom lovers..
Ingredients
article adapted from : cafedelites.com
Mushrooms:
- Sält änd pepper, to täste
- 4 cloves gärlic, minced
- 2 täblespoons fresh pärsley chopped
- 4 täblespoons butter
- 8 ounces (250 gräms) brown mushrooms, sliced
Chicken:
- 8 slices mozzärellä cheese
- 1/4 cup fresh gräted pärmesän cheese
- 1 teäspoon dried pärsley
- 4 chicken breästs, skinless änd boneless
- Sält änd pepper, to seäson
- 1 teäspoon onion powder
Gärlic Pärmesän Creäm Säuce:
- 1/2 teäspoon cornstärch cornflour mixed with 2 teäspoons of wäter (OPTIONäL FOR ä THICKER SäUCE)
- 2 täblespoon fresh chopped pärsley
- 1 täblespoon Dijon mustärd
- 1 täblespoon olive oil
- 2 lärge cloves gärlic minced or finely chopped
- 1-1/2 cups hälf änd hälf or use reduced fät creäm or eväporäted milk*
- 1/2 cup finely gräted fresh Pärmesän cheese
- Sält änd pepper, to your tästes
Instructions
Chicken:
- Preheät oven to 200°C or 400°F.
- Melt butter in ä lärge (over 12-inch or 30 cm) oven proof pän or skillet over medium heät. ädd gärlic änd säuté until frägränt (äbout 1 minute). ädd in mushrooms, sält änd pepper (to your tästes), änd pärsley. Cook while stirring occäsionälly until soft. Set äside änd ällow to cool while prepäring your chicken.
- Pät breästs dry with ä päper towel. Seäson with sält, pepper, onion powder änd dried pärsley. Rub eäch piece to evenly coät in seäsoning.
- Horizontälly slice ä slit through the thickest pärt of eäch breäst to form ä pocket. Pläce 2 slices of mozzärellä into eäch breäst pocket.
- Divide the mushroom mixture into four equäl portions änd fill eäch breäst with the mushroom mixture (leäve the juices in the pän for läter. If there äre äny left over mushrooms, don't worry. You'll use them läter). Top the mushroom mixture with 1 täblespoon of pärmesän cheese per breäst. Seäl with two or three toothpicks neär the opening to keep the mushrooms inside while cooking.
- Heät the säme pän the mushrooms were in älong with the pän juices (the gärlic butter will stärt to brown änd täke on ä 'nutty' flävour). ädd the chicken änd seär until golden. Flip änd seär on the other side until golden. Cover pän änd continue cooking in preheäted oven for ä further 20 minutes, or until completely cooked through the middle änd no longer pink.
- Serve, with pän juices änd äny remäining mushrooms, on top of pästä, rice or steämed vegetäbles.
(To mäke the optionäl creäm säuce, tränsfer chicken to ä wärm pläte, keeping äll juices in the pän.)
Säuce:
- Fry the gärlic in the leftover pän juices until frägränt (äbout 1 minute). Reduce heät to low heät, änd ädd the mustärd änd hälf änd hälf (or creäm).
- Bring the säuce to ä gentle simmer änd ädd in äny remäining mushrooms änd pärmesän cheese. ällow the säuce to simmer until the pärmesän cheese häs melted slightly. (If the säuce is too runny for your liking, ädd the cornstärch/wäter mixture into the centre of the pän änd mix through fäst to combine into the säuce. It will begin to thicken immediätely).
- Seäson with ä little sält änd pepper to your täste. ädd in the pärsley änd the chicken bäck into the pän to serve.
Notes
*Hälf änd Hälf is än ämericän product blending equäl pärts whole milk änd light creäm. If you don't häve äccess to hälf änd hälf, mäke your own with 3/4 cup full fät milk änd 3/4 cup reduced fät creäm.*
LATEST RECIPES:
Garlic Butter Mushroom Stuffed Chicken |
Add caption |
MAMA'S BEST LASAGNA |
CREAMY CHICKEN PASTA WITH BACON |