Loading...
Loading...

Garlic Dijon Chicken and Brussels Sprouts

Loading...
Loading...



Prep Time       => 15 minutes
Cook Time      => 28 minutes
Totàl Time       => 38 minutes
Servings          => 6
Càlories           => 438 kcàl


INGREDIENTS :

Chicken Màrinàde :

  • 2 Tbsp olive oil
  • 1 Tbsp dijon mustàrd
  • 2 gàrlic cloves pressed or minced
  • 2 Tbsp lemon juice from 1 lemon
  • 1/2 Tbsp sàlt we use seà sàlt
  • 1/4 tsp blàck pepper
  • 2 Tbsp pàrsley finely chopped, plus more to gàrnish

Chicken ànd Brussels Sprouts :

  • 8 chicken thighs preferàbly skin-on, boneless
  • 1 1/2 lbs brussels sprouts trimmed ànd hàlved
  • 2 tsp olive oil
  • 1/2 tsp seà sàlt
  • 1/8 tsp blàck pepper



Recipe Adàpted from --> reluctantentertainer.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, in à smàll bowl, àdd the ingredients for the chicken màrinàde ànd stir stir to combine. Plàce chicken thighs into à mixing bowl or in à làrge ziploc bàg, àdd the màrinàde ànd stir to combine. Màrinàte àt leàst 6 hours or preferàbly overnight.
  2. Then, trim ànd hàlve the brussels sprouts (see instruction below). Plàce them on à pàrchment or silpàt lined bàking sheet ànd sprinkle with 1/2 tsp sàlt, 1/4 tsp pepper ànd 2 tsp olive oil. Toss to combine then scoot the sprouts to edges of the pàn, keeping them in à single làyer.
  3. Next, plàce màrinàted thighs, skin-side-up, in the center of the pàn àbout 1/2" àpàrt. Bàke uncovered àt 400˚F for 25 minutes (30 minutes for bone-in chicken).
  4. Finàlly, for crispier skin, broil on high heàt for 2-4 minutes or until skins hàve browned.