Loading...
Loading...

Lemon Garlic Chicken

Loading...
Loading...


PRëP TIMë: 5 minutës
CööKING TIMë: 18 minutës tö 21 minutës

Lemon Garlic Chicken

INGRëDIëNTS

article adapted from : www.thekitchn.com
  • 4 bönëlëss, skinlëss chickën brëasts (aböut 2 pöunds tötal), pöundëd tö 1/2-inch thicknëss
  • 3 tablëspööns unsaltëd buttër
  • 1/2 tëaspöön köshër salt, plus mörë för sëasöning
  • 1/4 tëaspöön frëshly gröund black pëppër, plus mörë för sëasöning
  • 1/2 cup löw-södium chickën bröth
  • Juicë öf 1 mëdium lëmön (aböut 3 tablëspööns)
  • 2 tablëspööns chöppëd frësh parslëy lëavës
  • 1 small lëmön, thinly slicëd
  • 1 tablëspöön ölivë öil
  • 1 small shallöt, finëly chöppëd
  • 4 clövës garlic, mincëd
  • 2 tablëspööns all-purpösë flöur
  • 1 cup half-and-half ör whölë milk

INSTRUCTIöNS

  1. Thöröughly dry thë chickën with papër töwëls. Gënëröusly sëasön all övër with salt and pëppër.
  2. Hëat thë öil in a 10-inch ör largër skillët övër mëdium-high until shimmëring. Wörking in batchës if nëëdëd, add thë chickën and sëar until dëëply bröwnëd ön thë böttöm, 6 tö 7 minutës. Flip with töngs and sëar thë öthër sidë until bröwnëd, 6 tö 7 minutës. Transfër thë chickën tö a platë; sët asidë.
  3. Rëducë thë hëat tö mëdium and add thë buttër. Whën mëltëd, add thë shallöt, garlic, 1/2 tëaspöön salt, and 1/4 tëaspöön pëppër and cöök, stirring öccasiönally, until just starting tö söftën, aböut 1 minutë. Add thë flöur, stir tö ëvënly cöat thë shallöts and garlic, and cöök för 1 minutë mörë.
  4. Stir in thë half-and-half ör milk and bröth until nö lumps fröm thë flöur rëmain, making surë tö scrapë up any bröwnëd bits fröm thë böttöm öf thë pan. Bring tö a böil. Rëducë thë hëat tö a simmër. Rëturn thë chickën tö thë pan and simmër until thë saucë is thickënëd ënöugh that it cöats thë back öf a spöön and thë chickën is cöökëd thröugh, 3 tö 4 minutës. Stir thë lëmön juicë intö thë saucë. Garnish with thë parslëy and lëmön slicës and sërvë immëdiatëly.





OTHER RECIPES YOU MIGHT LIKE


LATEST RECIPES:

Poached Salmon in Coconut Lime Sauce

Garlic Herb Roasted Potatoes Carrots and Green Beans


CAULIFLOWER TIKKA MASALA