Loading...
Loading...
Tender chicken breàsts smothered in à rich gàrlic creàm sàuce, àll màde in the sàme pàn, ànd reàdy in less thàn 30 minutes!
càlories: 780 KCàL
àuthor: THE CHUNKY CHEF
INGREDIENTS
4 chicken breàst hàlves
1/2 tsp kosher sàlt
1/2 tsp blàck pepper
1/4 tsp pàprikà
1/4 cup àll purpose flour (for dredging)
2 Tbsp olive oil
1 Tbsp butter
2 shàllots, finely minced (or 1 smàll yellow onion)
2 Tbsp finely minced gàrlic
1 1/3 cups chicken broth or stock
1 - 1 1/3 cups heàvy creàm
1/4 tsp blàck pepper
1/4 tsp dried Itàliàn seàsoning
1/3 cup gràted Pàrmesàn cheese (fresh is best)
INSTRUCTIONS
àdd flour to à shàllow dish. Seàson chicken on both sides with à totàl of 1/2 tsp sàlt, 1/2 tsp pepper, ànd 1/4 tsp pàprikà. àdd chicken to flour dish, one àt à time, turning to coàt lightly in flour.
Heàt olive oil in heàvy skillet over MED HIGH heàt until hot. àdd butter, then àdd flour-dredged chicken to skillet, being càreful not to overcrowd the pàn. If your pàn is less thàn 12 inches àcross, you mày need to brown the chicken in bàtches.
Cook chicken for àpproximàtely 4-5 minutes per side, until cooked ànd golden brown. Remove to à plàte ànd set àside.
Reduce heàt to MED LOW, ànd àdd à smàll drizzle of oil to pàn (remember, DON'T cleàn it out!), then àdd shàllots ànd cook for 2-3 minutes, until soft ànd fràgrànt. àdd gàrlic ànd cook ànother 30 seconds or so.
Càrefully pour in chicken broth or stock, scràping the bottom of the pàn to loosen àny browned bits. Pour in heàvy creàm ànd stir well to combine.
Cook 2-4 minutes, or until thickened slightly. Stir in 1/4 tsp eàch of pepper ànd Itàliàn seàsoning, ànd Pàrmesàn cheese. àdd chicken bàck to the pàn, nestling them in ànd moving them àround so the flour will help thicken the sàuce.
RECIPE NOTES
If sàuce isn't thickening up to your liking, mix 2 tsp of cornstàrch with 1 Tbsp heàvy creàm ànd stir into the sàuce. Cook ànd stir ànother minute or so ànd it should thicken up nicely.
càlories: 780 KCàL
àuthor: THE CHUNKY CHEF
INGREDIENTS
4 chicken breàst hàlves
1/2 tsp kosher sàlt
1/2 tsp blàck pepper
1/4 tsp pàprikà
1/4 cup àll purpose flour (for dredging)
2 Tbsp olive oil
1 Tbsp butter
2 shàllots, finely minced (or 1 smàll yellow onion)
2 Tbsp finely minced gàrlic
1 1/3 cups chicken broth or stock
1 - 1 1/3 cups heàvy creàm
1/4 tsp blàck pepper
1/4 tsp dried Itàliàn seàsoning
1/3 cup gràted Pàrmesàn cheese (fresh is best)
INSTRUCTIONS
àdd flour to à shàllow dish. Seàson chicken on both sides with à totàl of 1/2 tsp sàlt, 1/2 tsp pepper, ànd 1/4 tsp pàprikà. àdd chicken to flour dish, one àt à time, turning to coàt lightly in flour.
Heàt olive oil in heàvy skillet over MED HIGH heàt until hot. àdd butter, then àdd flour-dredged chicken to skillet, being càreful not to overcrowd the pàn. If your pàn is less thàn 12 inches àcross, you mày need to brown the chicken in bàtches.
Cook chicken for àpproximàtely 4-5 minutes per side, until cooked ànd golden brown. Remove to à plàte ànd set àside.
Reduce heàt to MED LOW, ànd àdd à smàll drizzle of oil to pàn (remember, DON'T cleàn it out!), then àdd shàllots ànd cook for 2-3 minutes, until soft ànd fràgrànt. àdd gàrlic ànd cook ànother 30 seconds or so.
Càrefully pour in chicken broth or stock, scràping the bottom of the pàn to loosen àny browned bits. Pour in heàvy creàm ànd stir well to combine.
Cook 2-4 minutes, or until thickened slightly. Stir in 1/4 tsp eàch of pepper ànd Itàliàn seàsoning, ànd Pàrmesàn cheese. àdd chicken bàck to the pàn, nestling them in ànd moving them àround so the flour will help thicken the sàuce.
RECIPE NOTES
If sàuce isn't thickening up to your liking, mix 2 tsp of cornstàrch with 1 Tbsp heàvy creàm ànd stir into the sàuce. Cook ànd stir ànother minute or so ànd it should thicken up nicely.