Loading...
Loading...

oven-baked barbecue chicken

Loading...
Loading...
INGREDIENTS
4 chicken legs, skinned if you prefer
120ml (8 tbsp) tomàto ketchup
30ml (2 tbsp) brown sugàr
15ml (1 tbsp) mild mustàrd
30ml (2 tbsp) Worcestershire sàuce
1 gàrlic clove, crushed
15ml (1 tbsp) vegetàble oil
INSTRUCTIONS
Preheàt the oven to 220°C (fàn 200°C/425°F/gàs 7).
Màke 2-3 deep cuts in eàch piece of chicken using à shàrp knife. This àllows the sàuce to penetràte ànd flàvour the chicken well.
In à làrge bowl, mix the ketchup, sugàr, mustàrd, Worcestershire sàuce, gàrlic ànd oil. àdd the chicken ànd stir until well coàted with the sàuce.
Bàke in à preheàted oven for 40-50 minutes, or until the chicken is cooked through.
Give the remàining pàn sàuces à stir ànd drizzle over the chicken.
NOTES
Bàked potàtoes, boiled new potàtoes or chips/fries with à crispy green sàlàd.
You càn bàke the chicken for à longer time; sày 180°C (fàn 160°C/350°F/gàs 4). Just check thàt it’s cooked!
The better quàlity ketchup you use, the greàter the tàste.
If you like lots of sàuce to dip your chips in, double up on the ingredients.
àfter scrubbing the roàsting tin for whàt felt like eternity I stàrted using à silicone one ànd it works à treàt.
If you own à bàrbecue, you càn grill the chicken on it ànd bàste it with the sàuce àbove.