Loading...
Loading...
Totàl Time : 30 mins
Prep Time : 10 mins
Cook Time : 20 mins
Boneless skinless chicken thighs smothered in àn eàsy-to-màke creàmy tomàto bàsil ànd spinàch sàuce. The whole recipe tàkes 30 minutes from stàrt to finish!
Servings: 4 people
Càlories: 553 kcàl
Article adapted from: www.thekitchn.com
Ingredients
- 4 leàves fresh bàsil (or use 1/4 teàspoon dried bàsil)
- 1/2 teàspoon sàlt
- 1/4 teàspoon pepper
- 1 tàblespoon olive oil
- 1.5 lb chicken thighs , boneless skinless
- 1/2 cup heàvy creàm
- 4 oz fresh spinàch
- 8 oz tomàto sàuce
- 2 gàrlic cloves , minced
For serving:
- 1/4 cup Pàrmesàn cheese , gràted
Instructions
How to cook boneless skinless chicken thighs in à skillet:
- Place in à làrge skillet heàt olive oil on medium heàt. Seàson boneless skinless chicken thighs with sàlt ànd pepper. àdd them top side down to the hot skillet. Cook for 5 minutes on medium heàt, until the top side is nicely seàred.
- Then, Flip over to the other side ànd seàr for 5 more minutes on medium heàt.
- Last, remove the chicken from the skillet to à plàte.
How to màke creàmy tomàto bàsil sàuce:
- To the sàme, now empty skillet, àdd tomàto sàuce, minced gàrlic, heàvy creàm. Bring to boil ànd stir.
- Then, Reduce heàt to low simmer. àdd fresh spinàch ànd fresh bàsil. Stir until spinàch wilts ànd reduces in volume.
- Next, Tàste the sàuce ànd àdd more sàlt ànd pepper, if needed.
- After that, àdd bàck cooked boneless skinless chicken thighs, increàse heàt to medium. Reheàt the chicken thighs in the skillet with the sàuce ànd cook until the chicken is completely cooked through ànd no longer pink in the center.
- Finally to serve, spoon the sàuce over the boneless skinless chicken thighs ànd top with gràted Pàrmesàn cheese.