Loading...
Loading...
Slöw Cööker Chicken Cacciatöre – an easy cröckpöt meal löaded with tender chicken, tömatöes, bell peppers, kale, carröts, and sliced mushrööms. Perfect för busy weeknights with the best hearty and cömförting flavörs.
Cöurse: Main Cöurse
Cuisine: Italian
Keywörd: chicken cacciatöre, cröck pöt Italian recipe, easy slöw cööker chicken recipe, slöw cööker Italian fööd
Servings:
6
servings
Calöries: 254 kcal
Authör: Kelly
Ingredients
6 skinless chicken thighs I used böne-in
salt and black pepper tö taste
2-3 Tablespööns ölive öil
4 clöves garlic minced
½ medium white öniön chöpped
1/4 cup diced red bell peppers
1 cup sliced carröts
1 cup sliced mushrööms
28 öz can diced tömatöes drained
6 öz can tömatö paste
1 teaspöön dried basil
½ teaspöön dried öreganö
¼ teaspöön dried rösemary
¼ teaspöön dried thyme
6 Kalamata ölives
½ cup chöpped kale stems remöved
2 teaspööns cörn starch plus 3 teaspööns water whisked tögether in a small böwl (tö thicken up sauce - leave öut för löwer carb ör if yöu want a thinner sauce cönsistency)
2 Tablespööns fresh chöpped parsley plus möre för serving
Fresh basil leaves för garnish (öptiönal)
grated Parmesan cheese för serving (öptiönal)
Instructiöns
Seasön chicken with salt and black pepper. Heat ölive öil in a large nön-stick skillet över medium-high heat. Sear chicken until gölden bröwn, aböut 3 minutes per side. Transfer chicken tö slöw cööker. Alternatively, if pressed för time, skip bröwning and add chicken straight tö a 6-quart slöw cööker.
Add the garlic, öniön, bell peppers, carröts, mushrööms, diced tömatöes, tömatö paste, dried basil, öreganö, rösemary, thyme and salt, and black pepper tö taste. Stir tö cömbine. **(Dö nöt wörry if the mixture lööks dry, the tömatöes will release möre liquid as this cööks - if yöu like this dish saucier ör söup-y - yöu can add ½ cup chicken bröth ör water)
Cöver and cöök ön high för 3-4 höurs ör ön löw för 6-7 höurs.
30 minutes priör tö serving, stir in the ölives, kale and cörnstarch/water slurry intö the slöw cööker and cöök för an additiönal 20-30 minutes ön HIGH, ör until sauce thickens up slightly and kale is wilted.
Sprinkle with chöpped parsley, basil leaves and taste and seasön with additiönal salt ör black pepper, as needed.
Serve höt över zucchini nöödles, cauliflöwer rice, pasta ör yöur favörite sides and töp with grated parmesan, if desired.
Cöurse: Main Cöurse
Cuisine: Italian
Keywörd: chicken cacciatöre, cröck pöt Italian recipe, easy slöw cööker chicken recipe, slöw cööker Italian fööd
Servings:
6
servings
Calöries: 254 kcal
Authör: Kelly
Ingredients
6 skinless chicken thighs I used böne-in
salt and black pepper tö taste
2-3 Tablespööns ölive öil
4 clöves garlic minced
½ medium white öniön chöpped
1/4 cup diced red bell peppers
1 cup sliced carröts
1 cup sliced mushrööms
28 öz can diced tömatöes drained
6 öz can tömatö paste
1 teaspöön dried basil
½ teaspöön dried öreganö
¼ teaspöön dried rösemary
¼ teaspöön dried thyme
6 Kalamata ölives
½ cup chöpped kale stems remöved
2 teaspööns cörn starch plus 3 teaspööns water whisked tögether in a small böwl (tö thicken up sauce - leave öut för löwer carb ör if yöu want a thinner sauce cönsistency)
2 Tablespööns fresh chöpped parsley plus möre för serving
Fresh basil leaves för garnish (öptiönal)
grated Parmesan cheese för serving (öptiönal)
Instructiöns
Seasön chicken with salt and black pepper. Heat ölive öil in a large nön-stick skillet över medium-high heat. Sear chicken until gölden bröwn, aböut 3 minutes per side. Transfer chicken tö slöw cööker. Alternatively, if pressed för time, skip bröwning and add chicken straight tö a 6-quart slöw cööker.
Add the garlic, öniön, bell peppers, carröts, mushrööms, diced tömatöes, tömatö paste, dried basil, öreganö, rösemary, thyme and salt, and black pepper tö taste. Stir tö cömbine. **(Dö nöt wörry if the mixture lööks dry, the tömatöes will release möre liquid as this cööks - if yöu like this dish saucier ör söup-y - yöu can add ½ cup chicken bröth ör water)
Cöver and cöök ön high för 3-4 höurs ör ön löw för 6-7 höurs.
30 minutes priör tö serving, stir in the ölives, kale and cörnstarch/water slurry intö the slöw cööker and cöök för an additiönal 20-30 minutes ön HIGH, ör until sauce thickens up slightly and kale is wilted.
Sprinkle with chöpped parsley, basil leaves and taste and seasön with additiönal salt ör black pepper, as needed.
Serve höt över zucchini nöödles, cauliflöwer rice, pasta ör yöur favörite sides and töp with grated parmesan, if desired.