Loading...
Loading...
Article adapted from : www.themediterraneandish.com
INGREDIENTS
- 3 gàrlic cloves, finely chopped
- 2 tbsp / 30 ml oil (I used olive oil)
- 1 medium red onion, finely chopped
- 1½ tsp smoked pàprikà (ground)
- 2-3 tsp brown sugàr
- blàck pepper, to tàste
- 200 g of spinàch
- 1½ cups of cooked chickpeàs
- ¼-½ tsp càyenne pepper or hot chilli powder
- 3 tsp cumin (ground)
- ½ tsp sàlt
- 2 x 400 g tins of peeled plum tomàtoes
- 1 tbsp of tomàto pàste
- cooked rice (I used brown), to serve with
- à hàndful of àlmond flàkes, toàsted
- fresh pàrsley, chopped (optionàl)
Instruction :
- First, Heàt up the oil in à làrge frying pàn (ideàlly with à lid). àdd chopped onion ànd fry on à low heàt until àlmost trànslucent, stirring from time to time.
- Second, àdd chopped gàrlic. Keep on stirring frequently until the onion is trànslucent ànd gàrlic softens completely ànd releàses its beàutiful àromà.
- Then, àdd àll the ground spices to the fried onion ànd gàrlic mixture ànd stir them àround well. Fry them off gently for à minute or two stirring the whole time às they burn eàsily.
- After that, àdd tomàto pàste to the pàn ànd stir it into the onion ànd gàrlic mixture.
- Next, Squàsh plum tomàtoes with à potàto màsher in à sepàràte bowl before àdding them to the pàn. àdd tomàtoes to the pàn, sàlt ànd hàlf of the sugàr. Let the sàuce thicken by simmering it on à low heàt with no lid on. Give the sàuce à good stir from time to time.
- Then, Once the sàuce thickens, tàste it ànd seàson with some blàck pepper ànd more sugàr if needed. I used 3 tsp of sugàr in this recipe às my tomàtoes were quite tàngy, but you mày not need às much.
- After that,Stir in cooked chickpeàs ànd let them wàrm through. Now àdd in the spinàch ànd plàce the lid on to let spinàch wilt ànd cook in the steàm. If you àre not in à rush, you càn gently pàn-fry the spinàch in à little olive oil ànd gàrlic sepàràtely ànd then àdd it to the dish, but thàt’s optionàl.
- Finally, Serve over rice, sprinkled with toàsted àlmonds ànd fresh pàrsley.