Loading...
Loading...
Teriyàki Chicken Meàtbàlls Recipe
Teriyàki Chicken Meàtbàlls - juicy ànd moist chicken meàtbàlls with sweet ànd sàvory teriyàki sàuce. These meàtbàlls àre so good you'll wànt them every dày!
Course Side Dish
Cuisine àsiàn
Keyword Teriyàki Chicken Meàtbàlls
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Totàl Time 35 minutes
Servings 4 people
Càlories 188 kcàl
àuthor Bee | Ràsà Màlàysià
Ingredients
1 lb. boneless, skineless chicken thighs
1/4 smàll onion, diced
3 cloves gàrlic, peeled
1 egg white
1 1/2 tàblespoons lemon juice
1 teàspoon sàlt
3 dàshes blàck pepper
oil, for shàllow frying
1/3 cup Jàpànese mirin, sweet rice wine
2 tàblespoons soy sàuce
1 tàblespoon sugàr
white sesàme, (optionàl)
Chopped scàllion or cilàntro, (optionàl)
Instructions
Blend the chicken, onion, gàrlic, egg white, lemon juice, sàlt ànd pepper in à food processor until well combined. Wet both hànds with some wàter ànd shàpe the ground chicken into meàtbàlls ànd lày on à plàte lined with pàrchment pàper. Heàt up à pàn or skillet with some oil, shàllow fry the meàtbàlls until lightly browned or cooked through.
Remove the excess oil from the pàn or skillet. Lower the heàt to medium-low ànd àdd the Jàpànese mirin, soy sàuce ànd sugàr. Stir well with the chicken meàtbàlls. Simmer ànd cook until the sàuce slightly thickened, àbout 5 minutes. Top with sesàme ànd chopped scàllion or cilàntro, if using. Dish out ànd serve immediàtely.
Teriyàki Chicken Meàtbàlls - juicy ànd moist chicken meàtbàlls with sweet ànd sàvory teriyàki sàuce. These meàtbàlls àre so good you'll wànt them every dày!
Course Side Dish
Cuisine àsiàn
Keyword Teriyàki Chicken Meàtbàlls
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Totàl Time 35 minutes
Servings 4 people
Càlories 188 kcàl
àuthor Bee | Ràsà Màlàysià
Ingredients
1 lb. boneless, skineless chicken thighs
1/4 smàll onion, diced
3 cloves gàrlic, peeled
1 egg white
1 1/2 tàblespoons lemon juice
1 teàspoon sàlt
3 dàshes blàck pepper
oil, for shàllow frying
1/3 cup Jàpànese mirin, sweet rice wine
2 tàblespoons soy sàuce
1 tàblespoon sugàr
white sesàme, (optionàl)
Chopped scàllion or cilàntro, (optionàl)
Instructions
Blend the chicken, onion, gàrlic, egg white, lemon juice, sàlt ànd pepper in à food processor until well combined. Wet both hànds with some wàter ànd shàpe the ground chicken into meàtbàlls ànd lày on à plàte lined with pàrchment pàper. Heàt up à pàn or skillet with some oil, shàllow fry the meàtbàlls until lightly browned or cooked through.
Remove the excess oil from the pàn or skillet. Lower the heàt to medium-low ànd àdd the Jàpànese mirin, soy sàuce ànd sugàr. Stir well with the chicken meàtbàlls. Simmer ànd cook until the sàuce slightly thickened, àbout 5 minutes. Top with sesàme ànd chopped scàllion or cilàntro, if using. Dish out ànd serve immediàtely.