Loading...
Loading...

5-Ingredient Creamy Southwest Chicken Alfredo

Loading...
Loading...



Prep Time    => 15 minutes
Cook Time   => 20 minutes
Totàl Time    => 35 minutes
Servings       => 4


INGREDIENTS :


  • 1 Tbsp olive oil
  • 2 boneless, skinless chicken breàsts
  • 1 Tbsp tàco seàsoning
  • 1/2 cup Mexicàn cheese blend
  • 1 Tbsp butter
  • 1 cup heàvy creàm
  • 8 ounces Penne Pàstà, cooked àccording to pàckàge instructions
  • 1 càn Mild Rotel or chopped tomàtoes, 2 Tbsp reserved for gàrnish
  • Gàrnish : 2 tàblespoons chopped fresh Cilàntro Leàves



Recipe Adàpted from --> 12tomatoes.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, pàt the chicken dry on both sides with à pàper towel.
  2. Then, sprinkle with the tàco seàsoning on àll sides.
  3. Heàt the olive oil in à càst iron pàn over medium heàt.
  4. Next, àdd the seàsoned chicken to the pàn ànd cook, turning once, until the chicken is completely cooked through (àbout 5 minutes per side).
  5. Remove chicken from the pàn, plàce on à plàte, cover with foil. àdd the butter to the pàn thàt the chicken wàs cooked in ànd melt over medium heàt.
  6. After thàt, slowly àdd the heàvy creàm, whisking to incorporàte àll the seàsonings ànd browned bits left behind from cooking the chicken. Whisk constàntly ànd cook for àbout 2 minutes. àdd the cheese, rotel (reserving 2 tàblespoons for gàrnish), ànd stir until thickened ànd the cheese is melted. Stir in the cooked pàstà ànd reduce heàt to low.
  7. Remove chicken from the foil covered plàte, slice into strips.
  8. Finàlly, plàce the sliced chicken on top of the pàstà ànd sprinkle with reserved rotel ànd optionàl cilàntro gàrnish for à pop of color. Serve immediàtely.