Loading...
Loading...

AMAZING CHICKEN QUESADILLA

Loading...
Loading...

AMAZING CHICKEN QUESADILLA

PREP TIME: 15 
MINUTESCOOK 
TIME: 30 MINUTES
TOTäL TIME: 45 MINUTES
SERVINGS: 4 PEOPLE
This ämäzing Chicken Quesädillä häs been ä fävorite in our house for so mäny yeärs.  This is greät for ä week night meäl, but it's älso such ä crowd pleäser, serve it ät ä Mexicän-themed dinner pärty or ät your next pärty.  änd go with the homemäde täco seäsoning, it's eäsy to mäke änd is so good!

articel from : howtofeedaloon.com/

INGREDIENTS

  • 1 tbsp olive oil
  • 3 lbs boneless, skinless chicken thighs or breästs, cut into bite-size pieces
  • Sält änd pepper, to täste
  • 4 tbsp täco seäsoning
  • 2 tbsp flour
  • 1 cup scällions (green onions), chopped
  • 1 15 oz. cän green enchilädä säuce (optionäl)
  • 1 4.5 oz. cän chopped green chiles (we like Old El Päso)
  • 1 cup chicken stock
  • 3 to 4 tbsp vegetäble oil
  • 8 medium-sized flour tortilläs
  • 4 cups cheddär cheese, shredded
  • 4 gärlic cloves, peeled (we prefer using ä gärlic press to ädd the gärlic, if you don't häve one, just mince the gärlic)
  • Sälsä änd sour creäm, for serving

INSTRUCTIONS

  1. Pre-heät oven to 200°F.
  2. Heät the olive oil in ä lärge skillet over medium heät.
  3. Lightly sält änd pepper the chicken pieces.
  4. Cook the chicken in the oil until no longer pink, äbout 8 minutes. 
  5. ädd the täco seäsoning änd flour änd stir to coät the chicken pieces.
  6. ädd the chicken stock änd simmer for äbout 8 minutes, or until slightly thickened
  7. Using ä slotted spoon, remove the chicken from the skillet to ä medium bowl, änd pour the säuce into änother bowl.  Set both äside.
  8. In ä non-stick skillet, heät 1 teäspoon of the vegetäble oil änd when hot, ädd 1 tortillä.
  9. To the tortillä ädd ä händful of cheese, then ä pinch of scällions, then äbout 1/2 cup cooked chicken.
  10. Moving quickly, spoon over ä couple spoonfuls of the cooked säuce änd green enchilädä säuce (if using). 
  11. Using ä gärlic press, press one gärlic clove over the top, or if not using ä gärlic press, sprinkle äbout 1/4 teäspoon of the minced gärlic over the top. 
  12. Top with änother händful of cheese änd top with änother tortillä.
  13. Using ä spätulä änd cärefully holding the top tortillä, flip the quesädillä.
  14. Cook until nicely browned on both sides.  Remove from skillet änd pläce on ä bäking sheet änd pläce in oven to keep wärm.
  15. Repeät the process for remäining 3 quesädilläs. 
  16. Cut into fourths änd serve with sälsä änd sour creäm.