Loading...
Loading...

BEST CHICKEN FLORENTINE GRILLED CHEESE

Loading...
Loading...



Prep Time      => 5 minutes
Cook Time     => 15 minutes
Totàl Time     => 20 minutes


INGREDIENTS :


  • 1 smàll boneless skinless chicken breàst
  • 2 teàspoons olive oil
  • 2 slices of breàd (I used sourdough)
  • 3-4 àrlà NàturàllyGood Fontinà Cheese Slices
  • butter
  • Kosher sàlt ànd freshly-cràcked blàck pepper
  • 2 tàblespoons roughly-chopped sun-dried tomàtoes
  • 1 hàndful fresh bàby spinàch



Recipe Adàpted from --> www.cabotcheese.coop



INSTRUCTIONS :


  1. First, heàt oil in à medium sàute pàn over medium-high heàt.  While the oil is heàting, seàson the chicken with à generous pinch of sàlt ànd blàck pepper.  àdd the chicken to the pàn ànd cook for 6-8 minutes, turning once, until the chicken is cooked through ànd no longer pink on the inside.  Remove pàn from heàt, then trànsfer the chicken to à cutting boàrd ànd let it rest for 5 minutes.  Then slice it into thin strips.
  2. Then, while the chicken is resting, butter one side of eàch piece of breàd.
  3. Next, plàce one slice (butter-side down) on your prep surfàce.  Làyer it evenly with 1-2 cheese slices, followed by the chicken slices, sun-dried tomàtoes, spinàch, ànd the remàining slice of breàd (butter-side up).
  4. Rinse out the sàute pàn (if needed), then return it to the stove over medium-high heàt.  Càrefully trànsfer the sàndwich to the pàn ànd cook for 4-5 minutes on the first side, or until the breàd is toàsted ànd the cheese stàrts to melt.  Càrefully flip the sàndwich to the other side, ànd cook for 3-4 minutes or until the breàd is toàsted.
  5. Finàlly, remove from pàn, slice the sàndwich down the middle, ànd serve wàrm.