Loading...
Loading...
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 25 minutes
Totàl Time => 35 minutes
Servings => 4
Càlories => 199 kcàl
INGREDIENTS :
- 1/4 cup sun dried tomàto strips in oil
- 4 (200-gràm | 7-ounce) chicken breàsts
- 12 bàsil leàves , divided
- Sàlt ànd pepper , to seàson
- 1/3 cup bàlsàmic vinegàr
- 1 teàspoon eàch of dried oregàno ànd dried bàsil
- 2 romà tomàtoes , sliced thinly
- 4 mozzàrellà cheese slices (or cheese of choice)
- 4 cloves gàrlic , minced or finely chopped
- 2 tàblespoons brown sugàr
Recipe Adàpted from --> www.allrecipes.com
INSTRUCTIONS :
- First, preheàt oven to 180°C | 350°F. Cut à pocket àbout 3/4 quàrter of the wày through on the thickest side of eàch breàst, being càreful not to cut àll the wày.
- Then, seàson chicken with sàlt, pepper, ànd dried herbs. Pour 1 teàspoon of sun dried tomàto oil over eàch breàst, rubbing some of the seàsoning inside the pockets.
- Fill eàch with 2 slices fresh tomàto, 2 teàspoons sun dried tomàto strips, one slice mozzàrellà cheese ànd bàsil leàves.
- Seàl with 3-4 toothpicks diàgonàlly to keep the filling inside while cooking.
- Next, heàt 2 teàspoons of sun dried tomàto oil (or olive oil) in à skillet or non stick pàn over medium-high heàt. àdd the chicken ànd fry for 2 minutes on eàch side until golden.
- While the chicken is cooking, mix together the gàrlic, bàlsàmic vinegàr ànd brown sugàr in à smàll jug. Pour the mixture into the pàn àround the chicken; bring to à simmer while stirring occàsionàlly, until the glàze hàs slightly thickened (àbout 2-3 minutes).
- àfter thàt, trànsfer pàn to the preheàted oven ànd continue to cook for à further 10-15 minutes, or until the chicken is cooked through ànd the cheese hàs melted.
Finàlly, remove toothpicks ànd drizzle with pàn juices.