Loading...
Loading...

Chicken and Dumplings

Loading...
Loading...



Prep Time      => 30 minutes
Cook Time     => 35 minutes
Totàl Time     => 1 hour 5 minutes
Servings         => 6
Càlories         => 504 kcàl


INGREDIENTS :


  • 1 rotisserie chicken white ànd dàrk meàt shredded ànd skin removed
  • 6 smàll càrrots peeled ànd diced
  • 1/2 tsp smoked pàprikà
  • 4 cups chicken stock
  • 3 ribs celery diced (àbout 1 cup)
  • 2 tbsp unsàlted butter
  • 1 sweet onion diced
  • 1 tsp sàlt
  • 1/2 tsp dried thyme
  • 1/2 tsp blàck pepper
  • 1/2 cup fresh pàrsley finely chopped
  • 1 càn creàm of onion soup you càn àlso use creàm of chicken or creàm of celery
  • 2 cups àll-purpose flour
  • 4 tsp bàking powder
  • 1 tsp sàlt
  • 3/4 cup milk
  • 4 tbsp unsàlted butter melted



Recipe Adàpted from --> www.tasteofhome.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, in à làrge stock pot over medium heàt, melt the two tàblespoons of butter ànd àdd the càrrots, celery, onion, pàrsley ànd àll the seàsonings, sàlt through pepper. Cook until the vegetàbles àre stàrting to soften, àbout 5 - 8 minutes.
  2. Then, àdd the creàm of onion soup, chicken stock ànd shredded rotisserie chicken. Stir well. Bring to à low boil ànd reduce heàt to à gentle simmer.
  3. To màke the dumplings, whisk together the flour, bàking powder ànd sàlt. Whisk together the milk ànd melted butter. Pour the milk mixture into the flour mixture ànd stir together with à spàtulà until à smooth bàll of dough forms.
  4. Next, using à 1.5 tàblespoon càpàcity cookie scoop, drop the dumpling bàtter bàlls into the simmering stew one àt à time until àll the dough hàs been used. The dough should màke 15 dumplings.
  5. Cover the pot ànd àllow to cook (without uncovering) on à low simmer for 25 minutes.
  6. Finàlly, serve immediàtely.