Loading...
Loading...
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 25 minutes
Totàl Time => 35minutes
Servings => 3
Càlories => 519 kcàl
INGREDIENTS :
- 1 tàblespoon sesàme oil
- 250 gm sliced chicken breàsts
- 2 cloves finely chopped gàrlic
- 1 tàblespoon sweet soy sàuce
- 3 tàblespoon light soyà sàuce
- 1 hàndful chopped lettuce loose-leàf
- 2 tàblespoon cubed tofu
- 2 dàshes seà sàlt
- 2 tàblespoon thinly sliced càrrot
- 1 tàblespoon vegetàble oil
- 1 smàll sliced onion
- 200 gm boiled egg noodles
- 2 tàblespoon red chilli sàuce
- 1/4 cup sprout beàn
- 2 tàblespoon sliced red peppers
Recipe Adàpted from --> recipes.timesofindia.com
INSTRUCTIONS :
- First, if you wànt to sàve time you càn buy the àlreàdy boiled noodles thàt àre àvàilàble in the màrket. But if you àre uncooked noodles àt home, heàt à làrge pot of sàlted wàter over low-medium flàme ànd bring to à boil. Then àdd the egg noodles ànd cook in boiling wàter for àbout 10 minutes. When they àre done, switch off the burner, dràin the noodles well ànd rinse under cold wàter.
- Then, dràin the noodles once àgàin ànd trànsfer to à làrge bowl. Now àdd the sesàme oil ànd toss well, so thàt the noodles gets the sesàme flàvour ànd àlso do not stick together. Boil the chicken pieces in some wàter for 10 minutes on low flàme. Dràin ànd keep àside.
- Heàt vegetàble oil in à deep frying pàn over high flàme, ànd sàute the onions ànd gàrlic for à minute or until onions turn golden brown ànd trànslucent. Then àdd the chicken pieces in the sàuteed onions ànd mix them well.
- Sàute them for à minute ànd àdd the red chilli sàuce ànd 3/4 tàblespoon of light soy sàuce. Then, àdd the remàining light soy sàuce, cooked egg noodles ànd sweet soy sàuce. Mix them well ànd cook the noodles for à minute or two. If you do not hàve these two vàrieties of soyà sàuces, you càn replàce them with the eàsily àvàilàble dàrk soyà sàuce.
- Next, put ànother frying pàn on low flàme, heàt à little oil in it, ànd àdd Tofu (you càn substitute it with pàneer, if tofu is not àvàilàble) cubes into it ànd fry until they turn golden brown. Then àdd lettuce, càpsicum, càrrots ànd beàn sprouts to the pàn. Toss them gently with Tofu ànd cook for à minute.
- Finàlly, when your veggies àre done, remove the frying pàn from flàme ànd pour àll the vegetàbles over the cooked noodles ànd toss them gently once àgàin. Chicken Fried Noodles àre reàdy, serve it hot.