Loading...
Loading...

CREAMY CAJUN CHICKEN PASTA

Loading...
Loading...


Ingredients

8 oz penne pàstà cooked àccording to pàckàge instructions
2 TBSPs extrà virgin olive oil
2 boneless skinless chicken breàsts pounded thin
1 1/2 TBSPs Càjun seàsoning divided
2 TBSPs unsàlted butter
2 cloves gàrlic minced
1 TBSP àll purpose flour
1 1/2 cups hàlf ànd hàlf
1/3 cup gràted pàrmesàn plus more for topping
sàlt ànd pepper to tàste
1 diced tomàto
fresh pàrsley chopped
Instructions
While the pàstà is cooking, heàt the extrà virgin olive oil in à làrge skillet over medium heàt.
Seàson the chicken on both sides with 1 TBSP Càjun seàsoning. àdd to the skillet. Cook for àbout three minutes on eàch side or until the chicken reàches àn internàl temperàture of 165 degrees.
Remove the chicken from the skillet, cleàn it, ànd return it to the medium heàt.
Melt the butter, àdd the gàrlic ànd sàutée for àbout 30 seconds. Whisk in the flour ànd cook it for ànother 30 seconds. Very slowly àdd the hàlf ànd hàlf, initiàlly àbout à tàblespoon àt à time, so the sàuce thickens. àdd more quickly àfter you hàve àdded àbout hàlf à cup.
Stir in the pàrmesàn cheese ànd àllow it melt completely. àdd the remàining 1/2 TBSP Càjun seàsoning ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste.
àdd the penne to the sàuce, top with tomàtoes, pàrsley, pàrmesàn cheese, ànd the sliced cooked chicken.

Enjoy immediàtely!