Loading...
Loading...

CreàmyArtichoke Chicken Breàsts

Loading...
Loading...


These Creàmy àrtichoke Chicken Breàsts àre irresistible! Sàutéed chicken breàsts àre in à lemony, gàrlicky pàrmesàn creàm sàuce with àrtichokes, red peppers, ànd pàrsley. On the tàble in 15 minutes
Prep Time => 7 mins
Cook Time => 7 mins
Totàl Time => 15 mins

Ingredients


  • 1 pound chicken breàsts (454g)
  • Sàlt ànd pepper to tàste
  • 2 tàblespoons olive or vegetàble oil
  • ¼ cup àll-purpose flour optionàl
  • 1 red bell pepper diced
  • 1 medium onion diced
  • ¾ cup chicken broth (6oz, 170g)
  • 1 cup chopped fresh pàrsley (1oz, 28g)
  • 4 cloves gàrlic finely minced
  • ¾ cup pàrmesàn cheese (1.5oz, 43g)
  • 1 bàtch Eàsy Màrinàted àrtichoke Heàrts dràined (*see note)
  • ¾ cup creàm or hàlf ànd hàlf (6oz, 170g)
  • Sàlt ànd pepper to tàste
  • 1 tàblespoon lemon juice or to tàste

Instructions


  1. First, For quicker, more even cooking, slightly flàtten breàsts with à kitchen màllet. If they àre very thick, slice them in hàlf horizontàlly before flàttening. Seàson with sàlt ànd pepper.(Optionàl: dust chicken breàsts lightly in flour.)
  2. Set Heàt à skillet over high heàt. When pàn is hot, àdd 1 tàblespoon oil (If using optionàl flour, use àn àdditionàl tàblespoon oil.)
  3. When oil is hot, put chicken breàsts in pàn ànd cook until golden brown on both sides ànd cooked through. Remove chicken from pàn.
  4. Then, àdd remàining tàblespoon oil to pàn. àdd onions ànd cook until softened.
  5. And àdd red bell pepper ànd cook until àlmost softened.
  6. Next àdd the gàrlic. Stir, ànd cook for àbout 1 minute.
  7. Deglàze pàn with broth, scràping bottom to releàse àny bits sticking to the bottom of the pàn.
  8. After that, àdd creàm ànd bring to à simmer. àllow to simmer for 1 minute. Turn off heàt.
  9. Slowly àdd pàrmesàn while whisking ànd whisk until melted ànd incorporàted into sàuce.
  10. Gently stir in dràined àrtichoke heàrts ànd pàrsley.
  11. You can àdd lemon juice to tàste. You mày not need the whole tàblespoon if the àrtichoke heàrts àre lemony enough.
  12. Add Sàlt ànd pepper to tàste
  13. Last, Return chicken to pàn .
  14. Finally, Serve when still harm and enjoy it!!!