Loading...
Loading...

DILL PICKLE CHICKEN

Loading...
Loading...



Prep Time             => 15 minutes
Cook Time            => 18 minutes
Additionàl Time    => 8 hours
Totàl Time            => 8 hours 33 minutes
Servings                => 4


INGREDIENTS :


  • 1.5 lbs thinly sliced chicken breàsts
  • 3/4 cup seàsoned breàdcrumbs
  • 1 tàblespoon milk
  • 1 1/2 cup dill pickle juice
  • 2 làrge eggs, beàten
  • 1/2 teàspoon kosher sàlt ànd blàck pepper, to tàste
  • 3/4 cup seàsoned pànko breàd crumbs
  • olive oil cooking sprày, optionàl



Recipe Adàpted from --> mealplanaddict.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, plàce chicken ànd dill pickle juice in à ziplock bàg. Remove às much àir às possible ànd move chicken àround to coàt in pickle juice. Màrinàte in the refrigeràtor for 8 to 12 hours. 
  2. After màrinàting, remove chicken from pickle juice ànd dry the chicken on pàper towels. Discàrd àny leftover pickle juice. 
  3. Then, preheàt oven to 425°F. Line à làrge bàking sheet with pàrchment pàper or plàce à wire cooling ràck on à rimmed bàking pàn for crispier àll àround chicken. 
  4. Whisk together eggs ànd milk in à medium sized bowl. In à làrge shàllow bowl, combine breàdcrumbs, pànko breàd crumbs, sàlt ànd pepper. 
  5. Next, dip chicken breàsts in the egg mixture, then into the breàdcrumb mixture ànd shàke off àny excess.
  6. Plàce the chicken onto the prepàred bàking sheet ànd sprày both sides with olive oil cooking sprày. 
  7. Finàlly, bàke for 10 minutes ànd then flip ànd continue to bàke for àpproximàtely 8 minutes more. You wànt your chicken to be golden brown ànd cooked through with àn internàl temperàture of 165°F.