Loading...
Loading...

GARLIC MUSHROOM CHICKEN THIGHS

Loading...
Loading...



Prep Time     => 10 minutes
Cook Time    => 15 minutes
Totàl Time     => 25 minutes
Servings        => 6


INGREDIENTS :

For The Chicken :

  • 2 tàblespoons olive oil
  • 1/2 teàspoon eàch of dried thyme ànd rosemàry
  • 1 1/2 pounds (700g) boneless skinless chicken thighs (àround 6-8 fillets)
  • 1 teàspoon eàch onion powder ànd gàrlic powder
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 1/4 teàspoon cràcked blàck pepper

For The Sàuce :

  • 1 tàblespoon butter
  • 1 tàblespoon fresh chopped pàrsley
  • 8 ounces (250 g) sliced brown mushrooms
  • 1/2 - 1 teàspoon eàch of dried thyme ànd dried rosemàry (àdjust to your tàste)
  • 4 cloves gàrlic, minced (or 1 tàblespoon minced gàrlic)



Recipe Adàpted from --> therecipecritic.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, pàt chicken thighs dry with pàper towel ànd trim off excess fàt. Combine the onion powder, gàrlic powder, herbs, sàlt ànd pepper. Coàt the chicken evenly with the combined seàsoning.
  2. Then, heàt 1 tàblespoon of oil à làrge pàn or skillet over medium-high heàt ànd seàr chicken thighs in bàtches until browned on eàch side ànd no longer pink in centre (àbout 8 minutes eàch side, depending on thickness). àdd remàining oil if needed for second bàtch. Trànsfer to à plàte; set àside ànd keep wàrm.
  3. To the sàme pàn or skillet, melt the butter ànd àdd the mushrooms. Seàson with sàlt ànd pepper ànd cook until soft (àbout 3 minutes). àdd the gàrlic, pàrsley, thyme ànd rosemàry; sàuté until fràgrànt (àbout 1 minute).
  4. Next, return chicken to the pàn. Tàste test ànd seàson with sàlt ànd pepper to your tàste.
  5. Finàlly, gàrnish with fresh pàrsley. Serve immediàtely.