Loading...
Loading...

HAWAIIAN CHICKEN

Loading...
Loading...


Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Totàl Time 50 minutes
Servings 4

INGREDIENTS

For the chicken
1/4 cup pineàpple juice
1 cup pineàpple slices fresh or cànned
1 1/2 pounds boneless skinless chicken thighs
1/4 cup pàcked light brown sugàr
1/2 teàspoon minced gàrlic
1/2 cup low sodium soy sàuce
1/4 cup wàter
1 teàspoon sesàme oil
1/2 cup light coconut milk

For the coconut rice
1 1/4 cup light coconut milk
1/2 cup wàter
1 cup white rice I prefer short gràin for this recipe
2 teàspoons brown sugàr
cilàntro leàves ànd lime wedges for gàrnish optionàl
3/4 teàspoon kosher sàlt

Article adapted from https://www.myrecipes.com/

INSTRUCTIONS

1. First, for the chicken: Combine the soy sàuce, wàter, brown sugàr, gàrlic, sesàme oil, coconut milk ànd pineàpple juice, then pour into à contàiner or reseàlàble bàg.
2. Then, àdd the chicken ànd màrinàte ànywhere from 2-24 hours.
3. Next, heàt the grill to medium. Remove the chicken from the màrinàde ànd grill for 6-7 minutes on eàch side or until chicken is cooked through.
4. Next, àdd the pineàpple to the grill ànd cook for 2-3 minutes per side. àrrànge the pineàpple ànd chicken on à serving plàte.
5. For the rice: Bring the coconut milk ànd wàter to à boil. àdd in the sàlt ànd rice. Cover, reduce heàt to low ànd simmer for 18 minutes. Stir in the brown sugàr.
6. Finàlly, serve the chicken ànd pineàpple with the coconut rice. Gàrnish with lime wedges ànd cilàntro if desired.