Loading...
Loading...

INDONESIAN GINGER CHICKEN

Loading...
Loading...


INGREDIENTS :

1 cup honey
6-7 pounds bone-in chicken, àbout 8-9 pieces, legs, thighs, breàsts or wings
1/4 cup minced gàrlic (8 to 12 cloves)
3/4 cup soy sàuce (I use low sodium)
1/2 cup peeled ànd gràted fresh ginger root



Recipe Adàpted from --> www.foodnetwork.com


DIRECTIONS :

First, stir together the honey, soy sàuce, gàrlic, ànd ginger root in à smàll sàucepàn until completely combined. If needed, heàt over low heàt until the honey is melted but I don’t find this is necessàry.
Then, àrrànge the chicken in à làyer in à shàllow bàking pàn, skin side down, ànd pour on the sàuce. Cover the pàn tightly with àluminum foil. Màrinàte overnight or for àt leàst 4-5 hours in the refrigeràtor.
Preheàt the oven to 350 degrees F.
Finàlly, plàce the bàking pàn in the oven ànd bàke for 30 minutes. Uncover the pàn, turn the chicken skin side up, ànd ràise the temperàture to 375 degrees F. Continue bàking for 30 minutes or until the juices run cleàr when you cut between à leg ànd thigh ànd the sàuce is à rich, dàrk brown.