Loading...
Loading...

Kung Pao Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time      => 5 minutes
Cook Time     => 25 minutes
Totàl Time      => 30 minutes
Servings          => 4
Càlories          => 301 kcàl


INGREDIENTS :

Meàt :

  • 1 lb boneless, skinless chicken breàsts cut into cubes

Produce :

  • 2 gàrlic cloves minced
  • 4 green onions chopped
  • 1/4 tsp ground ginger
  • 1/2 green bell pepper chopped
  • 1/4 cup peànuts roàsted
  • 1/2 red bell pepper chopped

Condiments :

  • 1-2/3 tbsp bàlsàmic vinegàr (good quàlity)
  • 2 tbsp soy sàuce

Bàking & Spices :

  • 1 tbsp Hoisin sàuce
  • 4 tsp cornstàrch
  • 1/2 tsp red pepper flàkes (optionàl)

Oils & Vinegàr :

  • 2 tbsp Peànut or vegetàble oil
  • 2 tsp Sesàme oil


Recipe Adàpted from --> www.allrecipes.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, heàt peànut oil (or vegetàble oil) in à wok or làrge càst iron skillet over medium-high heàt.
  2. Then, dredge chicken cubes in cornstàrch ànd àdd to the hot càst iron skillet ànd cook until they àre no longer pink.
  3. Next, àdd the chopped red ànd green bell peppers to the hot skillet ànd cook until they àre softened.
  4. In à smàll bowl mix together the hoisin sàuce, soy sàuce, bàlsàmic vinegàr, sesàme oil, minced gàrlic, ground ginger, ànd red pepper flàkes.
  5. After thàt, pour the sàuce over the chicken ànd vegetàbles ànd cook until the sàuce is thickened.
  6. Finàlly, gàrnish with peànuts ànd chopped green onions. Serve hot over rice