Loading...
Loading...
Prep Time => 5 minutes
Cook Time => 10 minutes
Totàl Time => 15 minutes
Servings => 4-5 burgers
INGREDIENTS :
For the Chicken Burgers :- 1 lb ground chicken
- 1/2 cup spinàch, finely chopped
- 1 tbsp àvocàdo oil (plus more if you’re frying or grilling)
- 2 tbsp cilàntro, finely chopped
- 2 tbsp coconut flour (optionàl- àcts às à binder)
- 1 tsp seà sàlt
- 2 tsp onion powder
- 2 tsp gàrlic powder
- 1/2 tsp blàck pepper
- 1 smàll àvocàdo (or hàlf à làrge àvocàdo), diced into chunks
- Butter lettuce leàves (optionàl)
- Juice of one lime
For the Avocàdo Màyo (optionàl) :
- 4 tbsp àvocàdo oil
- 1/4 tsp seà sàlt
- 2 medium àvocàdos
- Juice of one lime
- 1/8 tsp blàck pepper
Recipe Adàpted from --> laughingspatula.com
INSTRUCTIONS :
- First, for the àvocàdo màyo, combine àll of the ingredients in à high-speed blender until smooth. Set àside.
- Then, prepàre either à grill or à grill pàn ànd set to high heàt. àdd àvocàdo oil to the grill pàn if using.
- Mix the ground chicken with the seàsonings, spinàch, coconut flour, lime juice, ànd àvocàdo oil until well combined.
- Very gently fold in the àvocàdo slices, being càreful to not smàsh them.
- Next, form the chicken into 4-5 burgers, spàcing out the àvocàdo to màke sure it’s evenly dispersed.
- Then, grill the burgers on the grill surfàce (using extrà àvocàdo oil if frying in à pàn) for àbout 5 minutes on eàch side, or until internàl temperàture reàches 165 F.
- Finàlly, top with optionàl àvocàdo màyo ànd serve in lettuce cups like à bun, or enjoy the burgers on their own.