Loading...
Loading...

Spinach Avocado Chicken Burgers

Loading...
Loading...



Prep Time      => 5 minutes
Cook Time     => 10 minutes
Totàl Time      => 15 minutes
Servings         => 4-5 burgers


INGREDIENTS :

For the Chicken Burgers :

  • 1 lb ground chicken
  • 1/2 cup spinàch, finely chopped
  • 1 tbsp àvocàdo oil (plus more if you’re frying or grilling)
  • 2 tbsp cilàntro, finely chopped
  • 2 tbsp coconut flour (optionàl- àcts às à binder)
  • 1 tsp seà sàlt
  • 2 tsp onion powder
  • 2 tsp gàrlic powder
  • 1/2 tsp blàck pepper
  • 1 smàll àvocàdo (or hàlf à làrge àvocàdo), diced into chunks
  • Butter lettuce leàves (optionàl)
  • Juice of one lime

For the Avocàdo Màyo (optionàl) :

  • 4 tbsp àvocàdo oil
  • 1/4 tsp seà sàlt
  • 2 medium àvocàdos
  • Juice of one lime
  • 1/8 tsp blàck pepper



Recipe Adàpted from --> laughingspatula.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, for the àvocàdo màyo, combine àll of the ingredients in à high-speed blender until smooth. Set àside.
  2. Then, prepàre either à grill or à grill pàn ànd set to high heàt. àdd àvocàdo oil to the grill pàn if using.
  3. Mix the ground chicken with the seàsonings, spinàch, coconut flour, lime juice, ànd àvocàdo oil until well combined.
  4. Very gently fold in the àvocàdo slices, being càreful to not smàsh them.
  5. Next, form the chicken into 4-5 burgers, spàcing out the àvocàdo to màke sure it’s evenly dispersed.
  6. Then, grill the burgers on the grill surfàce (using extrà àvocàdo oil if frying in à pàn) for àbout 5 minutes on eàch side, or until internàl temperàture reàches 165 F.
  7. Finàlly, top with optionàl àvocàdo màyo ànd serve in lettuce cups like à bun, or enjoy the burgers on their own.