Loading...
Loading...

Tomato Spinach Chicken Spaghetti

Loading...
Loading...



Prep Time     => 10 minutes
Cook Time    => 20 minutes
Totàl Time     => 30 minutes
Servings         => 4
Càlories          => 532 kcàl


INGREDIENTS :


  • 2 tàblespoons olive oil dràined from sun-dried tomàtoes
  • 1/2 lb chicken boneless ànd skinless (preferàbly, boneless skinless thighs), chopped
  • 8 oz spàghetti pàstà
  • 8 oz spinàch fresh
  • 1/4 cup sun-dried tomàtoes chopped, dràined of oil
  • 4 romà tomàtoes chopped
  • 1/4 cup fresh bàsil leàves chopped1/4 teàspoon sàlt
  • 1/4 teàspoon red pepper flàkes
  • 1/4 teàspoon sàlt
  • 3 gàrlic cloves chopped
  • 3 tàblespoons olive oil (use high quàlity olive oil or oil from the sun-dried tomàtoes jàr)



Recipe Adàpted from --> iamhomesteader.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, àdd chopped sun-dried tomàtoes ànd 2 tàblespoons of olive oil, dràined from sun-dried tomàtoes, to à làrge skillet, on medium-low heàt. 
  2. Then, àdd chopped chicken.  I used boneless skinless chicken thighs ànd prefer to use them, but you càn use chopped chicken breàst, às well. 
  3. Add red pepper flàkes, ànd sàlt over àll of the ingredients in the skillet.  
  4. Cook on medium heàt until the chicken is cooked through ànd no longer pink, àbout 5 minutes.
  5. After thàt, àdd chopped tomàtoes, chopped fresh bàsil leàves, fresh spinàch, ànd chopped gàrlic to the skillet with chicken.  Cook on medium heàt for àbout 3- 5 minutes until spinàch wilts just à little, ànd tomàtoes releàse some of their juices. Remove from heàt. 
  6. Tàste, ànd àdd more sàlt to tàste, if needed. Cover with lid ànd keep off heàt.
  7. Cook pàstà àccording to pàckàge instructions, until àl dente. 
  8. Dràin.  àdd cooked ànd dràined pàstà to the skillet with the chicken ànd vegetàbles. 
  9. Finàlly, reheàt on low heàt, mix everything well, àdd more seàsonings (sàlt ànd pepper), if desired. Remove from heàt.
  10. At this point, when the pàstà ànd vegetàbles àre off heàt, you càn àdd more high-quàlity olive oil.  It's optionàl but reàlly tàsty! Or you càn àdd more olive oil from the jàr from the sun-dried tomàtoes.