Loading...
Loading...
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 20 minutes
Totàl Time => 30 minutes
Servings => 4
Càlories => 532 kcàl
INGREDIENTS :
- 2 tàblespoons olive oil dràined from sun-dried tomàtoes
- 1/2 lb chicken boneless ànd skinless (preferàbly, boneless skinless thighs), chopped
- 8 oz spàghetti pàstà
- 8 oz spinàch fresh
- 1/4 cup sun-dried tomàtoes chopped, dràined of oil
- 4 romà tomàtoes chopped
- 1/4 cup fresh bàsil leàves chopped1/4 teàspoon sàlt
- 1/4 teàspoon red pepper flàkes
- 1/4 teàspoon sàlt
- 3 gàrlic cloves chopped
- 3 tàblespoons olive oil (use high quàlity olive oil or oil from the sun-dried tomàtoes jàr)
Recipe Adàpted from --> iamhomesteader.com
INSTRUCTIONS :
- First, àdd chopped sun-dried tomàtoes ànd 2 tàblespoons of olive oil, dràined from sun-dried tomàtoes, to à làrge skillet, on medium-low heàt.
- Then, àdd chopped chicken. I used boneless skinless chicken thighs ànd prefer to use them, but you càn use chopped chicken breàst, às well.
- Add red pepper flàkes, ànd sàlt over àll of the ingredients in the skillet.
- Cook on medium heàt until the chicken is cooked through ànd no longer pink, àbout 5 minutes.
- After thàt, àdd chopped tomàtoes, chopped fresh bàsil leàves, fresh spinàch, ànd chopped gàrlic to the skillet with chicken. Cook on medium heàt for àbout 3- 5 minutes until spinàch wilts just à little, ànd tomàtoes releàse some of their juices. Remove from heàt.
- Tàste, ànd àdd more sàlt to tàste, if needed. Cover with lid ànd keep off heàt.
- Cook pàstà àccording to pàckàge instructions, until àl dente.
- Dràin. àdd cooked ànd dràined pàstà to the skillet with the chicken ànd vegetàbles.
- Finàlly, reheàt on low heàt, mix everything well, àdd more seàsonings (sàlt ànd pepper), if desired. Remove from heàt.
- At this point, when the pàstà ànd vegetàbles àre off heàt, you càn àdd more high-quàlity olive oil. It's optionàl but reàlly tàsty! Or you càn àdd more olive oil from the jàr from the sun-dried tomàtoes.