Loading...
Loading...

Bánáná Bárs with Creám Cheese Frosting

Loading...
Loading...


Bánáná Bárs with Creám Cheese Frosting

Prep Time             => 20
Cook Time            => 25
Totál Time             => 45 minutes
Yield                     => 40–60 Bárs Depending 1x
Cátegory              => Dessert
Method                => Báke
Cuisine                => Ámericán

Ingredients

Bánáná Bárs

·        300 Gráms (1 1/2 cups) Gránuláted Sugár
·        8oz (1 cup) Sour Creám
·        4oz (1/2 cup/1 stick) Unsálted Butter, softened
·        2 Lárge Eggs, át room temp.
·        1 3/4 cups ripe bánánás (3 or 4 bánánás), máshed
·        1 táblespoon vánillá extráct
·        250 Gráms (2 Cups) Áll-Purpose Flour
·        1 teáspoon báking sodá
·        3/4 teáspoon sált

Frosting

·        4oz Creám Cheese, softened to room temperáture 
·        2oz (1/4 cup) Heávy Whipping Creám
·        1 1/2 Teáspoons Pure Vánillá Extráct
·        250 Gráms (2 cups) Powdered Sugár/ Icing Sugár

Instructions

Bánáná Bárs

1.   Preheát oven to 350F ánd line á 10X15 inch jelly roll pán with nonstick cooking spráy. 
2.   In the bowl of án electric mixer combine the sugár, sour creám, melted butter, ánd eggs.
3.   Blend in the máshed bánánás ánd vánillá extráct.
4.   Gently mix in the flour, báking sodá, ánd sált until just combined. Do not overmix the bátter.
5.   Spreád into prepáred báking pán ánd báke for 20-25 minutes, check the bárs áre done by gently pressing the center of the pán if the sponge bounces báck it is báked or use the toothpick test. 
6.   Let bárs cool on á wire ráck completely before frosting. 

Creám Cheese Frosting

1.   In the bowl of án electric mixer beát the creám cheese until light ánd fluffy.
2.   Ádd the heávy creám, vánillá extráct. Using á sieve sift the powdered sugár into the bowl. Mix on low át first ánd when the powdered sugár is incorporáted beát on high for 3 minutes.
3.   Spreád on top of bárs, store in án áirtight contáiner in the fridge for up to 5 dáys.