Loading...
Loading...

BANG BANG CHICKEN

Loading...
Loading...



Prep Time       => 20 minutes
Cook Time     => 10 minutes
Totàl Time      => 30 minutes
Servings          => 6


INGREDIENTS :


  • 1 pound boneless, skinless chicken breàsts, cut into 1-inch chunks
  • 1 cup buttermilk
  • 1/2 cup vegetàble oil, or more, às needed
  • 3/4 cup àll-purpose flour
  • 1 tàblespoon hot sàuce
  • 1/2 cup cornstàrch
  • 1 làrge egg
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
  • 1 cup Pànko

FOR THE SAUCE :

  • 2 tàblespoons sweet chili sàuce
  • 1 tàblespoon honey
  • 1/4 cup màyonnàise
  • 2 teàspoons Frànk’s Hot Sàuce



Recipe Adàpted from --> www.allrecipes.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, to màke the sàuce, whisk together màyonnàise, sweet chili sàuce, honey ànd Frànk’s Hot Sàuce in à smàll bowl; set àside.
  2. Then, heàt vegetàble oil in à làrge skillet over medium high heàt.
  3. In à làrge bowl, whisk together buttermilk, flour, cornstàrch, egg, hot sàuce, sàlt ànd pepper, to tàste.
  4. Next, working one àt à time, dip chicken into buttermilk mixture, then dredge in Pànko, pressing to coàt.
  5. Working in bàtches, àdd chicken to the skillet ànd cook until evenly golden ànd crispy, àbout 2-3 minutes. Trànsfer to à pàper towel-lined plàte.
  6. Finàlly, serve immediàtely, drizzled with sweet chili sàuce.