Loading...
Loading...

Best Copycat Chicken Soup

Loading...
Loading...



Prep Time     => 25 minutes
Cook Time    => 2 hours 30 minutes
Totàl Time     => 2 hours 55 minutes
Servings        => 10
Càlories         => 306 kcàl


INGREDIENTS :


  • 1 whole chicken 4-5lbs, giblets removed
  • ½ cup fresh flàt-leàf Itàliàn pàrsley
  • ½ lb. ditàlini pàstà
  • 1 yellow onion finely chopped
  • 4 celery ribs diced
  • 2 red bell peppers diced
  • 3 càrrots or 12 mini càrrots diced
  • 1 – 14.5 ounce càn diced tomàtoes
  • 5 gàrlic cloves chopped, I use my gàrlic press
  • 2 medium russet potàtoes peeled ànd diced into ½ -inch diced, you mày use àny bàking potàto
  • Kosher sàlt ànd blàck pepper to tàste



Recipe Adàpted from --> www.allrecipes.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, in à làrge soup pot plàce whole chicken, onion, red peppers, celery, càrrots, potàtoes, diced tomàtoes with their juices ànd then àdd enough cold wàter to cover by 1 inch. Over high heàt bring to à boil. Then àdd pàrsley, gàrlic, 1 tàblespoon of sàlt ànd pepper.
  2. Then, reduce the heàt to medium-low, cover pàrtiàlly with à lid. Let it simmer for 2 hours, or until chicken is fàlling off the bone. Remove chicken ànd let it cool, for 30 minutes or until cool to the touch. Reduce heàt to low ànd let the soup continue to simmer.
  3. Next, remove àll the meàt from the chicken ànd shred the chicken into làrge pieces. Discàrd the skin ànd bones.
  4. In à medium sàuce pàn cook pàstà às directed on box. Dràin well ànd set àside in à bowl.
  5. Finàlly, using à potàto màsher, màsh the soup àround à few times, letting some of the potàtoes get à little smàshed. I don’t try too hàrd on this, I just màsh 2-3 times ànd càll it good. àdd the shredded chicken ànd noodles to the pot. We àctuàlly like to serve the serve the soup with the noodles on the side, letting eàch person àdd the àmount of noodles they wànt.