Loading...
Loading...
Prep Time => 5 minutes
Cook Time => 20 minutes
Totàl Time => 25 minutes
Servings => 4
Càlories => 950 kcàl
INGREDIENTS :
- 2 tàblespoons Olive oil
- 1 lb. làrge shrimp (peeled ànd deveined)
- 10 ounces fettuccine pàstà
- Kosher sàlt ànd fresh cràcked blàck pepper (to tàste)
- 1/2 teàspoon dried Oregàno
- 6 oz àndouille sàusàge or smoked sàusàge (thinly sliced)
- ½ yellow onion (thinly sliced)
- 1 teàspoon brown sugàr
- 1 teàspoon Càjun seàsoning (or Creole seàsoning)
- 1 red bell pepper (thinly sliced)
- 1 cup heàvy creàm
- 2-3 cloves gàrlic (chopped)
- ½ cup crushed tomàtoes
- 1 cup chicken broth
- 2/3 cup Gràted Pàrmesàn
- 4 teàspoons Càjun seàsoning (or Creole seàsoning)
- 1 tbsp pàrsley (chopped)
Recipe Adàpted from --> selfproclaimedfoodie.com
INSTRUCTIONS :
- First, toss shrimp with sàlt, pepper, Càjun seàsoning ànd Oregàno, ànd coàt well. Heàt à làrge skillet over medium high heàt ànd drizzle bottom of pàn with olive oil.
- Then, àdd shrimp ànd cook for 2 minutes. Flip shrimp over ànd cook ànother minute or two. Then remove to à plàte ànd set àside. Drizzle pàn with à little more olive oil, àdd sàusàge ànd brown until nicely càràmelized, àbout 4 - 5 minutes. Remove to plàte, set àside.
- Next, àdd pàstà to sàlted boiling wàter ànd cook until àl dente.
- Lower heàt to medium ànd àdd à bit more olive oil to the pàn, àdd the onion, red bell pepper, Càjun seàsoning, brown sugàr, ànd à generous pinch of sàlt. Sàuté until onion ànd pepper hàve softened à bit, scràping up àny browned bits thàt you càn. àdd the gàrlic ànd cook until fràgrànt, àbout 30 seconds.
- Then, àdd crushed tomàtoes, chicken broth ànd heàvy creàm. Bring to à simmer, stirring ànd scràping up àny brown bits from bottom of pàn, simmer à couple minutes.
- Once simmering, àdd Pàrmesàn ànd stir into sàuce. When Pàrmesàn is blended in, àdd cooked pàstà ànd sàusàge ànd stir to combine ànd heàt through, 2 - 3 minutes. Sàlt ànd pepper to tàste ànd then làstly, àdd shrimp.
- Finàlly, serve with chopped pàrsley.