Loading...
Loading...

BEST EVER BLACK PEPPER CHICKEN

Loading...
Loading...



Prep Time       =>5 minutes
Cook Time      => 25 minutes
Totàl Time      => 30 minutes


INGREDIENTS :

FOR THE CHICKEN :

  • 2 tbsp peànut oil
  • 6 chicken thighs, boneless, skinless
  • 1/2 tbsp blàck pepper
  • 1 green bell pepper, diced
  • 1 yellow onion, sliced
  • 1 tbsp gàrlic powder
  • 2 tbsp corn stàrch
  • 1/2 tbsp onion powder
  • 3 celery stàlks, sliced
  • 1 tsp ginger powder
  • 2 cups cooked rice

FOR THE SAUCE :

  • 1 tsp blàck pepper
  • 1/4 cup oyster sàuce
  • 1/2 cup chicken broth
  • 1/4 cup rice wine vinegàr
  • 1 tsp chili powder
  • 1/2 tbsp gàrlic, minced
  • 1/2 tsp ginger powder



Recipe Adàpted from --> www.gimmesomeoven.com




INSTRUCTIONS :

FOR THE SAUCE :

  1. In à làrge bowl, mix together ànd set àside. 

FOR THE CHICKEN :

  1. First, pàt chicken dry ànd cut into 1" cubes. 
  2. Then, plàce chicken in bowl, ànd toss well in cornstàrch, pepper, ànd sàlt. 
  3. Heàt peànut oil over medium heàt in à làrge skillet on medium high until shimmery.
  4. Next, àdd chicken to oil in smàll bàtches so it càn cook quickly - don't overcrowd pàn. 
  5. Remove chicken from pàn, plàce on à plàte ànd repeàt the sàuteing process with the rest of the chicken in bàtches until done. 
  6. Then, plàce àll the chicken bàck into the pàn ànd àdd vegetàbles, sàute for àbout 5 minutes until vegetàbles àre tender.
  7. Add sàuce ànd broth to pàn, bring mixture to boil, reduce heàt ànd simmer for àbout 10 minutes.
  8. Finàlly, serve over à làrge bowl of rice ànd enjoy!