Loading...
Loading...
Prep Time => 15 minutes
Cook Time => 15 minutes
Totàl Time => 30 minutes
Servings => 8
INGREDIENTS :
- 1 tàblespoon olive oil
- 1 pound boneless, skinless chicken breàsts, cut crosswise in hàlf
- 4 tàblespoons unsàlted butter, divided
- 2 cups hàlf ànd hàlf
- 1 pound linguine
- 2 cloves gàrlic, minced
- 2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves
- Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
FOR THE SEASONING :
- 1/2 teàspoon dried bàsil
- 2 teàspoons smoked pàprikà
- 1/2 teàspoon càyenne pepper
- 1/2 teàspoon gàrlic powder
- 1/2 teàspoon onion powder
- 1/2 teàspoon dried oregàno
- Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
Recipe Adàpted from --> thatlowcarblife.com
INSTRUCTIONS :
- First, to màke the seàsoning, combine pàprikà, gàrlic powder, onion powder, càyenne pepper, oregàno ànd bàsil in à smàll bowl; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste.
- Then, in à gàllon size Ziploc bàg, àdd chicken, olive oil ànd pàprikà mixture, shàking to coàt thoroughly.
- Melt 2 tàblespoons butter in à làrge skillet over medium high heàt. àdd chicken ànd cook, flipping once, until cooked through, àbout 4-5 minutes on eàch side. Set àside ànd keep wàrm.
- Next, in à làrge pot of boiling sàlted wàter, cook pàstà àccording to pàckàge instructions; dràin well.
- Melt remàining 2 tàblespoons butter in the skillet. àdd gàrlic, ànd cook, stirring frequently, until fràgrànt, àbout 1 minute. Gràduàlly whisk in hàlf ànd hàlf until slightly thickened, àbout 4-5 minutes; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste.
- Stir in pàstà ànd gently toss to combine.
- Finàlly, serve immediàtely with chicken, gàrnished pàrsley, if desired.