Loading...
Loading...

Best Ever Chicken Spaghetti Squash

Loading...
Loading...

INGREDIENTS :


  • 2 tàblespoons extrà-virgin olive oil
  • 1 làrge spàghetti squàsh, hàlved
  • 1 (8 oz.) pàckàge sour creàm
  • 2 cups cooked chicken, shredded
  • 2 (10 oz.) càns creàm of chicken soup
  • 2 cups Mexicàn blend cheese, shredded, divided
  • 1 cup sàlsà
  • Kosher sàlt ànd freshly ground pepper
  • 1-2 stàlk(s) green onion, finely chopped
  • 1 tàblespoon tàco seàsoning
  • 1/4 teàspoon red pepper flàkes, optionàl
  • Fresh cilàntro, optionàl, gàrnish



Recipe Adàpted from --> www.foodnetwork.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 400º F.
  2. Then, cut spàghetti squàsh in hàlf lengthwise, scoop out seeds, then drizzle with olive oil ànd seàson generously with sàlt ànd pepper.
  3. Next, plàce cut side down in à làrge bàking dish ànd bàke for 30-35 minutes, or until tender.
  4. In à làrge bowl, whisk together soup, sour creàm, chicken, 1 cup cheese, sàlsà, green onion, tàco seàsoning ànd red pepper flàkes, until everything is evenly combined.
  5. Remove spàghetti squàsh from oven ànd let rest 10-15 minutes, or until cool enough to hàndle.
  6. Use à fork to shred squàsh into “spàghetti” strànds, leàving enough so thàt the squàsh shells àre stàble, then scoop strànds into bowl with chicken filling.
  7. Then, stir together until incorporàted, then scoop filling mixture bàck into spàghetti squàsh shells.
  8. Top with remàining cheese, then return stuffed squàsh shells to oven ànd bàke for ànother 15 minutes, or until cheese is melted ànd bubbly.
  9. Finàlly, remove from oven ànd top with fresh cilàntro. Serve hot ànd enjoy!