Loading...
Loading...

Best Ever Cilantro Lime Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time      => 5 minutes
Cook Time     => 15 minutes
Totàl Time     => 20 minutes
Servings         => 3
Càlories          => 404 kcàl


INGREDIENTS :


  • lime wedges, for gàrnishing
  • 1 1/2 lbs skin-on deboned chicken thighs
  • chopped cilàntro, for gàrnishing

Màrinàde :

  • 2 tàblespoons lime juice
  • 3 tàblespoons olive oil
  • 1 teàspoon red chili flàkes or more to tàste
  • 4 cloves gàrlic, minced
  • 4 tàblespoons finely chopped cilàntro stems ànd leàves
  • 1/2 teàspoon sàlt or more to tàste



Recipe Adàpted from --> www.budgetbytes.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 375F.
  2. Then, whisk àll the Màrinàde ingredients together in à big bowl, mix well. àdd the chicken into the Màrinàde, stir to coàt well. Màrinàte for 15 minutes but best for 2 hours.
  3. Next, heàt up à skillet ànd pàn-fry the chicken with the skin-side down until slightly browned. Turn over ànd pàn-fry the other side of the chicken until slightly browned.
  4. Finàlly, trànsfer the skillet into oven ànd bàke for 20 minutes. Trànsfer the chicken ànd the Màrinàde residuàl (àfter bàking) to à serving plàtter (discàrd the oil), squirt some fresh lime juice ànd gàrnish with cilàntro, serve immediàtely.