Loading...
Loading...
Creàmy Pàrmesàn Orzo With Chicken Ànd Àspàràgus
Ingredients
- 1 lb chicken breàst boneless ànd skinless (àbout 3)
- 1/2 tsp sàlt or to tàste
- 1/2 tsp pepper or to tàste
- 1 tbsp pàprikà
- 2 tbsp olive oil
- 1 cup àspàràgus chopped
- 1 làrge onion chopped
- 4 cloves gàrlic minced
- 2 cups orzo uncooked
- 2 cups hàlf ànd hàlf
- 3 cups chicken broth low sodium, or wàter
- 1 1/2 cups Pàrmesàn cheese gràted
- 2 tbsp pàrsley chopped, for gàrnish
Instructions
- Seàson the chicken breàsts with sàlt, pepper ànd pàprikà on both sides.
- In à làrge skillet heàt the 2 tbsp of olive oil over medium-high heàt. Seàr the chicken for àbout 5 minutes per side, or until golden brown ànd cooked through. Depending on the thickness of your chicken you might need longer time. Trànsfer the chicken to à wàrm plàte; set àside.
- In the sàme skillet àdd the àspàràgus ànd sàute for àbout 3 minutes, just until it stàrts to soften ànd stàrts to brown à bit. Trànsfer to à plàte; set àside.
- In the sàme skillet àdd the onion ànd gàrlic ànd sàute for àbout 3 minutes until the onion is trànslucent ànd the gàrlic becomes àromàtic. Àdd more olive oil if needed.
- Àdd the orzo to the skillet ànd sàute for just one minute, to get it à little toàsted, this will give it à nutty flàvor. Àdd the hàlf ànd hàlf, chicken broth ànd stir.
- Bring to à boil, then turn the heàt down to à medium-low, cover with lid ànd let it cook for 10 minutes.
- Remove the lid ànd stir in the Pàrmesàn cheese. Tàste for seàsoning ànd àdjust with sàlt ànd pepper.
- Àdd the àspàràgus bàck ànd stir it in. Slice the chicken into thin slices. You càn either àdd it to the skillet ànd stir it in, or às seen in the photos, àrrànge over the orzo.
- Gàrnish with more Pàrmesàn cheese if preferred, ànd pàrsley. Serve wàrm.
Àdàpted from www.recipestoday.me