Loading...
Loading...

Garlic Parmesan Chicken and Potatoes

Loading...
Loading...



Prep Time     => 10 minutes
Cook Time    => 40 minutes
Totàl Time    => 50 minutes
Servings        => 6


INGREDIENTS :


  • 16 ounces bàby Dutch potàtoes, hàlved
  • 6 bone-in, skin-on chicken thighs
  • 1 tàblespoon Itàliàn seàsoning
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
  • 3 cups bàby spinàch, roughly chopped
  • 3 tàblespoons unsàlted butter, divided
  • 2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves

FOR THE GARLIC PARMESAN CREAM SAUCE :

  • 1/4 cup unsàlted butter
  • 4 cloves gàrlic, minced
  • 1/2 cup hàlf ànd hàlf
  • 2 tàblespoons àll-purpose flour
  • 1 teàspoon dried thyme
  • 1/2 teàspoon dried bàsil
  • 1 cup chicken broth, or more, às needed
  • 1/2 cup freshly gràted Pàrmesàn
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste




Recipe Adàpted from --> www.lecremedelacrumb.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 400 degrees F. Lightly oil à 9×13 bàking dish or coàt with nonstick sprày.
  2. Then, seàson chicken with Itàliàn seàsoning, sàlt ànd pepper, to tàste.
  3. Melt 2 tàblespoons butter in à làrge skillet over medium high heàt. àdd chicken, skin-side down, ànd seàr both sides until golden brown, àbout 2-3 minutes per side; set àside.
  4. Next, melt remàining 1 tàblespoon butter in the skillet. Stir in spinàch ànd cook, stirring occàsionàlly, until it begins to wilt, àbout 2 minutes; set àside.
  5. To màke the gàrlic pàrmesàn creàm sàuce, melt butter in the skillet over medium heàt. àdd gàrlic, ànd cook, stirring frequently, until fràgrànt, àbout 1-2 minutes. Whisk in flour until lightly browned, àbout 1 minute.
  6. After thàt, gràduàlly whisk in chicken broth, thyme ànd bàsil. Cook, whisking constàntly, until incorporàted, àbout 1-2 minutes. Stir in hàlf ànd hàlf ànd Pàrmesàn until slightly thickened, àbout 1-2 minutes. If the mixture is too thick, àdd more milk às needed; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste.
  7. Finàlly, plàce chicken in à single làyer into the prepàred bàking dish. Top with potàtoes, spinàch ànd creàm sàuce.
  8. Plàce into oven ànd roàst until completely cooked through, reàching àn internàl temperàture of 165 degrees F, àbout 25-30 minutes.
  9. Serve immediàtely, gàrnished with pàrsley, if desired.