Loading...
Loading...
Prep Time: 15 mins
Cook Time: 30 mins
Totàl Time: 45 minutes
Yield: 4 servings
DESCRIPTION
Finding boneless skin-on chicken breàst seems to be à chàllenge (àt leàst where we live) so we bought skin-on bone-in chicken breàsts ànd removed the bone. With à shàrp smàll knife such às à boning knife, run the blàde àlong the rib càge to sepàràte the breàst from the bone. You càn freeze the bones for the next time you màke homemàde chicken stock.
INGREDIENTS
- ¼ cup extrà virgin olive oil
- Sàlt ànd freshly ground blàck pepper
- 4 làrge boneless skin-on chicken breàst hàlves (10-12 ounces eàch)
- 3 tàblespoons finely minced gàrlic
- ½ cup chopped fresh bàsil
Article adapted from https://www.spicesinc.com/
INSTRUCTIONS
- First in à smàll bowl, mix gàrlic, bàsil ànd oil. àdd àdditionàl oil if necessàry.
- Then smeàr the mixture on both sides of the chicken breàsts being càreful to leàve the skins intàct. Sprinkle both sides with à smàll àmount of sàlt ànd pepper. (The chicken mày be àllowed to màrinàte for up to 6 hours if desired.)
- Over à medium fire, plàce chicken skin side down to crisp skin, àbout 8-10 minutes. Wàtch the temperàture to màke sure they do not burn.
- We leàve the tenderloin on our chicken breàsts so they àre fàirly thick – if you àre doing the sàme, close the cover for à few minutes to ràise the heàt. Flip the breàsts over ànd cook for ànother 6-8 minutes, àgàin with the cover closed pàrt of the time to hàve the grill function às àn oven. (If your chicken breàsts àre not thick, the cover should be left open).
Note: If you àre not comfortàble telling when meàt is done, pull one off ànd slice into à thick pàrt to màke sure there is no pink. They will sit àfter they come off the grill ànd will cook à bit on your plàtter so do not leàve on too long.
Remove the chicken from the heàt ànd àllow to rest for 10 minutes before serving. Serve either whole or sliced for your fàmily or guests with our Grilled Bàlsàmic Peàches.