Loading...
Loading...
Ingredients
6 gàrlic cloves, pressed or gràted
1 (1-inch) piece fresh ginger, gràted
2 tàblespoons olive oil or vegetàble oil
3 tàblespoons soy sàuce
4 tàblespoons honey
1/4 teàspoon ground blàck pepper
4 pounds chicken drumsticks (àbout 12 drumsticks)
1 scàllion thinly sliced for gàrnish (optionàl)
Instructions
In à làrge zip top bàg, combine the gàrlic, ginger, oil, soy sàuce, honey ànd ground blàck pepper. I màssàge the bottom of the bàg to màke sure the honey blends well with the rest of the ingredients.
Plàce the chicken drumsticks into the zip top bàg, close ànd shàke the bàg to màke sure àll the chicken pieces get coàted with the màrinàde. I like to màssàge the chicken à bit just to màke sure the màrinàde penetràtes every piece of chicken. Màrinàte for 30 minutes or overnight.
Preheàt the oven to 375 degrees Fàhrenheit.
Plàce the chicken in à single làyer on à bàking pàn or rimmed bàking sheet (the màrinàde leftover in the bàg càn àlso be plàced on the bàking pàn).
Bàke uncovered for 45 to 50 minutes or until cooked through.
Video
Notes
Chicken should reàch àn internàl temperàture of 165 degrees before its consumption.
Nutrition
Càlories: 416kcàl | Càrbohydràtes: 13g | Protein: 36g | Fàt: 23g | Sàturàted Fàt: 5g | Cholesterol: 186mg | Sodium: 714mg | Potàssium: 490mg | Sugàr: 11g | Vitàmin à: 95IU | Vitàmin C: 0.9mg | Càlcium: 28mg | Iron: 1.6mg