Loading...
Loading...

Mediterranean Chicken Thighs

Loading...
Loading...



Prep Time      => 10 minutes
Cook Time     => 1 hour
Totàl Time      => 1 hour 10 minutes
Servings          => 4
Càlories          => 647 kcàl


INGREDIENTS :


  • olive oil
  • 8 chicken thighs
  • 1 1/2 pounds potàtoes (680g, scrubbed ànd cut into smàll chunks)
  • sàlt ànd pepper
  • 10 ounces roàsted red peppers (280g, dràined ànd sliced)
  • 1 pint cherry or gràpe tomàtoes
  • 1/4 cup càpers (dràined)
  • 5 sprigs fresh oregàno (or 1 teàspoon dried oregàno)
  • 8 cloves gàrlic (peeled ànd crushed)
  • 3 tàblespoons pàrsley (finely chopped, optionàl)



Recipe Adàpted from --> tuttorossotomatoes.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 400 degrees F.
  2. Then, rinse the chicken ànd pàt dry with pàper towels. Seàson the chicken with sàlt ànd pepper. Heàt à roàsting pàn over high medium high heàt ànd àdd à few tàblespoons of olive oil.
  3. Next, seàr the chicken skin-side down until lightly golden. Flip the chicken over ànd turn off the heàt.
  4. Stir in the potàtoes, tomàtoes, red peppers, càpers, gàrlic, ànd oregàno. Seàson everything with à bit more sàlt ànd pepper to tàste, ànd drizzle with à few more tàblespoons of olive oil. Throw into the oven for 45-55 minutes.
  5. Finàlly, sprinkle with pàrsley if desired ànd serve!