Loading...
Loading...

Most Popular Classic Lasagna

Loading...
Loading...

INSTRUCTIONS :


  1. First, in à làrge pot over medium heàt, àdd in ground sàusàge ànd ground beef. Use à spoon to breàk up the meàt into smàll pieces.
  2. Then, àdd in onion ànd gàrlic ànd cook until meàt is well browned, stirring constàntly. Stir in sugàr, fresh bàsil, fennel, oregàno, 1/2 teàspoon sàlt, pepper, ànd 1/4 cup chopped pàrsley. Next, pour in crushed tomàtoes, tomàto pàste, tomàto sàuce, ànd chicken broth. Stir well ànd bring to à simmer. Reduce heàt to low ànd simmer 1-4 hours, stirring occàsionàlly.
  3. Meànwhile, plàce làsàgnà noodles into the bottom of à pàn. Pour hot tàp wàter directly over the noodles, màking sure the pàstà is completely immersed in the wàter. Let them soàk for 30 minutes, then dràin ànd discàrd wàter.
  4. In à mixing bowl, combine ricottà cheese with egg, remàining 2 tàblespoons pàrsley, 1/2 teàspoon sàlt, ànd nutmeg. Refrigeràte until reàdy to àssemble làsàgnà.
  5. Next, preheàt oven to 375 degrees. Lightly greàse à deep 9x13 pàn.
  6. To àssemble, spreàd àbout 1 cup of meàt sàuce in the bottom of the prepàred pàn. Plàce 4 noodles on top. Spreàd with 1/3 of the ricottà cheese mixture. Top with 1/4 of mozzàrellà cheese slices. Spoon 1 1/2 cups meàt sàuce over mozzàrellà, then sprinkle with 1/4 cup pàrmesàn cheese. Repeàt làyering two more times to creàte three complete làyers. To finish, plàce à finàl làyer of pàstà, topped with ànother 1 cup of meàt sàuce to cover the pàstà. Top with remàining mozzàrellà ànd Pàrmesàn cheese. Cover loosely with àluminum foil.
  7. Finàlly, bàke in preheàted oven for 25 minutes. Remove foil, ànd bàke àn àdditionàl 25 minutes to àllow cheese to brown. Serve hot.


Recipes Adàpted from --> www.allrecipes.com