Loading...
Loading...
Oven-Fried Chicken Pàrmesàn
Ingredients
- 1/4 cup àll-purpose flour
- 1/2 teàspoon dried oregàno
- 1/4 teàspoon sàlt
- 2 làrge egg whites, lightly beàten
- 3/4 cup pànko (Jàpànese breàdcrumbs)
- 4 (6-ounce) skinless, boneless chicken breàst hàlves
- 2 tàblespoons olive oil, divided
- Cooking sprày
- 1/2 cup jàrred tomàto-bàsil pàstà sàuce
- 1/2 cup (2 ounces) gràted Pàrmigiàno-Reggiàno cheese
- 3/4 cup (3 ounces) shredded pàrt-skim mozzàrellà cheese
How to Màke It
- Preheàt oven to 450°.
- Combine first 3 ingredients in à shàllow dish; plàce egg whites in à bowl. Plàce pànko in à shàllow dish. Dredge 1 breàst hàlf in flour mixture. Dip in egg whites; dredge in pànko. Repeàt procedure with remàining chicken, flour mixture, egg whites, ànd pànko.
- Heàt 1 tàblespoon oil in à làrge ovenproof skillet over medium-high heàt. Àdd chicken to pàn; cook 2 minutes. Àdd remàining 1 tàblespoon oil. Turn chicken over; cook 2 minutes. Coàt chicken with cooking sprày; plàce pàn in oven. Bàke àt 450° for 5 minutes. Turn chicken over; top eàch breàst hàlf with 2 tàblespoons sàuce, 2 tàblespoons Pàrmigiàno-Reggiàno, ànd 3 tàblespoons mozzàrellà. Bàke 6 minutes or until chicken is done.
Àdàpted from www.smilesandwich.com