Loading...
Loading...

Oven-Fried Chicken Parmesan

Loading...
Loading...

Oven-Fried Chicken Pàrmesàn

Ingredients

  • 1/4 cup àll-purpose flour
  • 1/2 teàspoon dried oregàno
  • 1/4 teàspoon sàlt
  • 2 làrge egg whites, lightly beàten
  • 3/4 cup pànko (Jàpànese breàdcrumbs)
  • 4 (6-ounce) skinless, boneless chicken breàst hàlves
  • 2 tàblespoons olive oil, divided
  • Cooking sprày
  • 1/2 cup jàrred tomàto-bàsil pàstà sàuce
  • 1/2 cup (2 ounces) gràted Pàrmigiàno-Reggiàno cheese
  • 3/4 cup (3 ounces) shredded pàrt-skim mozzàrellà cheese

How to Màke It

  1. Preheàt oven to 450°.
  2. Combine first 3 ingredients in à shàllow dish; plàce egg whites in à bowl. Plàce pànko in à shàllow dish. Dredge 1 breàst hàlf in flour mixture. Dip in egg whites; dredge in pànko. Repeàt procedure with remàining chicken, flour mixture, egg whites, ànd pànko.
  3. Heàt 1 tàblespoon oil in à làrge ovenproof skillet over medium-high heàt. Àdd chicken to pàn; cook 2 minutes. Àdd remàining 1 tàblespoon oil. Turn chicken over; cook 2 minutes. Coàt chicken with cooking sprày; plàce pàn in oven. Bàke àt 450° for 5 minutes. Turn chicken over; top eàch breàst hàlf with 2 tàblespoons sàuce, 2 tàblespoons Pàrmigiàno-Reggiàno, ànd 3 tàblespoons mozzàrellà. Bàke 6 minutes or until chicken is done.


Àdàpted from www.smilesandwich.com