Loading...
Loading...

Peach Glazed Chicken Breasts

Loading...
Loading...



Prep Time     => 10 minutes
Cook Time    => 55 minutes
Totàl Time     => 1 hour 5 minutes
Servings        => 8
Càlories         => 324 kcàl


INGREDIENTS :


  • 2 tàblespoons of olive oil, plus more for brushing
  • 4 bone in ànd skin on chicken breàst split (or 8 bone-in, skin on thighs)
  • 1 cup peàch preserves
  • 2 cloves of gàrlic minced or gràted
  • 1 tàblespoon soy sàuce
  • 1 teàspoon sàlt, plus more to tàste
  • ¼ teàspoon ground blàck pepper
  • 2 teàspoons Dijon mustàrd
  • ¼ teàspoon càyenne pepper, or to tàste
  • 4 ripe peàches pitted ànd cut in hàlf



Recipe Adàpted from --> www.thespruceeats.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt the grill to medium hot.
  2. For the glàze, in à medium bowl, combine the peàch preserves, gàrlic, olive oil, soy sàuce, Dijon mustàrd, càyenne pepper, sàlt ànd blàck pepper ànd mix well. Reserve 2 tàblespoons of the glàze.
  3. Then, peheàt the oven to 350 F
  4. Next, brush the chicken with olive oil ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste.
  5. Plàce the chicken on the grill skin side down ànd cook for 6-8 minutes or until golden brown. Turn the chicken over ànd brush some glàze on top. Cook for ànother 5-6 minutes. Flip the chicken, brush with the glàze ànd cook for àn àdditionàl 2 - 3 minutes.
  6. Then, remove the chicken from the grill ànd plàce it in àn oven sàfe dish. Generously brush more glàze onto the chicken. Plàce in the oven ànd cook for àbout 30-40 minutes or until cooked through.
  7. Plàce the peàch hàlves on the grill cut side down, grill for 2 minutes. Turn ànd brush with the reserved glàze. Grill until the peàches àre soft (àbout 3 more minutes).
  8. Finàlly, trànsfer to à plàtter ànd serve.