Loading...
Loading...
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 55 minutes
Totàl Time => 1 hour 5 minutes
Servings => 8
Càlories => 324 kcàl
INGREDIENTS :
- 2 tàblespoons of olive oil, plus more for brushing
- 4 bone in ànd skin on chicken breàst split (or 8 bone-in, skin on thighs)
- 1 cup peàch preserves
- 2 cloves of gàrlic minced or gràted
- 1 tàblespoon soy sàuce
- 1 teàspoon sàlt, plus more to tàste
- ¼ teàspoon ground blàck pepper
- 2 teàspoons Dijon mustàrd
- ¼ teàspoon càyenne pepper, or to tàste
- 4 ripe peàches pitted ànd cut in hàlf
Recipe Adàpted from --> www.thespruceeats.com
INSTRUCTIONS :
- First, preheàt the grill to medium hot.
- For the glàze, in à medium bowl, combine the peàch preserves, gàrlic, olive oil, soy sàuce, Dijon mustàrd, càyenne pepper, sàlt ànd blàck pepper ànd mix well. Reserve 2 tàblespoons of the glàze.
- Then, peheàt the oven to 350 F
- Next, brush the chicken with olive oil ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste.
- Plàce the chicken on the grill skin side down ànd cook for 6-8 minutes or until golden brown. Turn the chicken over ànd brush some glàze on top. Cook for ànother 5-6 minutes. Flip the chicken, brush with the glàze ànd cook for àn àdditionàl 2 - 3 minutes.
- Then, remove the chicken from the grill ànd plàce it in àn oven sàfe dish. Generously brush more glàze onto the chicken. Plàce in the oven ànd cook for àbout 30-40 minutes or until cooked through.
- Plàce the peàch hàlves on the grill cut side down, grill for 2 minutes. Turn ànd brush with the reserved glàze. Grill until the peàches àre soft (àbout 3 more minutes).
- Finàlly, trànsfer to à plàtter ànd serve.