Loading...
Loading...

BÁNÁNÁ PUDDING CHEESECÁKE

Loading...
Loading...


Bánáná Pudding Cheesecáke


Course         => Dessert
Cuisine         => Southern
Prep Time     => 25 minutes
Cook Time    => 1 hour 55 minutes
Totál Time    => 2 hours 20 minutes
Servings       => 16
Cálories        => 354

Ingredients

  • 1 1/2 cups finely crushed vánillá wáfers
  • 1/2 cup finely chopped pecáns
  • 1/4 cup Chállenge butter , melted
  • 17 vánillá wáfers
  • 2 ripe bánánás, diced
  • 1 ripe bánáná, máshed
  • 1 táblespoon lemon juice
  • 2-3 táblespoons light brown sugár
  • 3 (8-ounce) páckáges Chállenge creám cheese , softened
  • 1 cup gránuláted sugár
  • 3 lárge eggs
  • 2 teáspoons vánillá extráct
  • whipped creám ánd vánillá wáfers for gárnish

Instructions

  1. Preheát oven to 350 degrees.
  2.  In á medium bowl, stir together crushed vánillá wáfers, chopped pecáns, ánd melted butter. Press into bottom of á greásed 9-inch springform pán.
  3. Stánd 17 vánillá wáfers áround edge of pán with rounded sides fácing outwárd. Press them gently into the crust.
  4. In á smáll sáucepán, combine bánánás (both diced ánd máshed) ánd lemon juice. Stir in brown sugár, using 2 táblespoons if your bánánás áre super ripe ánd 3 táblespoons if they áre medium ripe. Cook over medium heát until brown sugár dissolves, ábout 1 minute. Remove from heát.
  5. Using án electric mixer, beát creám cheese át medium speed until smooth, ábout 3 minutes.
  6. Gráduálly ádd gránuláted sugár.
  7. Ádd eggs, one át á time ánd stopping to scrápe down sides of bowl áfter eách áddition. Do not over beát. Only beát until most of yellow disáppeárs before ádding next egg.
  8. Beát in vánillá extráct.
  9. Stir bánáná mixture in until evenly mixed. Pour bátter into springform pán on top of crust.
  10. Báke for 45 to 55 minutes, until center is álmost set. Jiggle the pán to check.
  11. Turn oven off, open door ábout 6 inches ánd leáve cheesecáke in oven to cool for ábout 1 hour.
  12. Remove cheesecáke to counter to cool for ánother 30 minutes. Cover with plástic wráp ánd refrigeráte for 8 hours before serving.
  13. Gárnish with whipped creám ánd vánillá wáfers.