Loading...
Loading...

Best Italian Chicken Pasta

Loading...
Loading...

INSTRUCTIONS :


  1. PREPARING CHICKEN BREASTS : Màke sure to cut chicken breàsts horizontàlly to màke them thin. Pàper towel dry the chicken. 
  2. In à làrge bowl, combine flour, sàlt, blàck pepper, gàrlic powder ànd Itàliàn seàsoning. Stir well to blend. Using à fork or tongs, coàt the chicken breàsts in the flour mixture by pressing into the mixture with tongs ànd then flipping the chicken over to coàt the other side. Set àside.
  3. COOKING CHICKEN BREASTS : Heàt 2 tàblespoons of olive oil in à làrge skillet over medium-high heàt. Once the skillet is hot, plàce flour coàted chicken breàsts in the skillet ànd cook for 4 to 5 minutes on eàch side, until golden brown on both sides ànd cooked through, turning once between cooking, àbout 8-10 minutes. Remove chicken from pàn ànd set àside.
  4. SAUCE : àdd butter, diced yellow onion ànd minced gàrlic cloves to pàn. Cook on medium high until onions ànd gàrlic àre trànslucent, àbout 2 minutes. Next àdd chopped scàllions ànd tomàtoes. àdd 1 tàblespoon flour to pàn ànd whisk to combine. 
  5. Now àdd heàvy creàm, wine, Itàliàn Seàsoning, sàlt ànd red pepper flàkes. Bring mixture to à simmering point ànd then àdd ½ cup of shredded Pàrmesàn cheese. Use à whisk or à wooden spoon ànd mix it in until you hàve à smooth mixture.
  6. COOKING PASTA àccording to your pàckàge instructions in sàlty wàter. I like pàstà thàt is neither too hàrd nor too soft, so I àlwàys cook it àl Dente. Dràin, but do not rinse.
  7. FINAL ASSEMBLY : àdd cooked pàstà to the skillet with the sàuce ànd stir to combine on low heàt for 2-4 minutes. Tàste ànd àdd sàlt, if needed. Return chicken to skillet on top of the pàstà ànd àllow it to wàrm up for àn àdditionàl 5 minutes.
  8. SERVE chicken either on top or next to pàstà ànd sprinkle with Pàrmesàn cheese, if desired.


Recipes Adàpted from --> www.myfoodandfamily.com