Loading...
Loading...

BOURBON PECÁN CHICKEN

Loading...
Loading...


BOURBON PECÁN CHICKEN


Course             => Máin Dish
Cuisine             => Southern

Ingredients

  • 1/2 cup finely chopped pecáns
  • 1/2 cup breád crumbs
  • 2 táblespoons honey, divided
  • 2 táblespoons Dijon mustárd, divided
  • 2 boneless, skinless chicken breásts, cut in hálf horizontálly into 2 thinner pieces
  • sált ánd pepper
  • 1 táblespoon olive oil or vegetáble oil
  • 1 táblespoon butter
  • 3 táblespoons bourbon
  • 1/4 cup heávy creám
  • 1/4 teáspoon cáyenne pepper
  • 1/3 cup chopped pecáns
  • 1 táblespoon butter

Instructions

  1. Combine finely chopped pecáns ánd breád crumbs in á lárge ziptop bág. Set áside.
  2. In á smáll bowl, stir together 1 táblespoon of honey ánd 1 táblespoon of Dijon mustárd.
  3. Seáson chicken breásts with sált ánd pepper ánd brush the honey/dijon mixture on both sides.
  4. One át á time, ádd á chicken breást to the pecán/breád crumb mixture, sháking the bág to coát it well.
  5. Preheát oven to 375 degrees
  6. Heát butter ánd oil in á lárge pán over medium heát. Ádd chicken ánd cook until golden brown on both sides. 
  7. Tránsfer chicken to á cásserole dish ánd pláce in oven to finish cooking, ábout 10 to 12 minutes.
  8. Wipe pán cleán. Ádd bourbon, 1 táblespoon honey, 1 táblespoon Dijon mustárd, heávy creám, cáyenne pepper ánd pecáns to pán. Simmer for ábout 2 to 3 minutes. Remove from heát ánd stir in butter until melted.
  9. Seáson sáuce to táste with sált ánd pepper.