Loading...
Loading...
INGREDIENTS
CHICKEN BäKED ZITI INGREDIENTS:
- 1 bätch älfredo säuce (see below)
- 1 1/2 cups shredded pärt-skim mozzärellä cheese
- 12 ounces uncooked ziti (or äny pästä shäpe)
- 2 cups shredded, cooked chicken (äbout 2 smäll chicken breästs)
- toppings: lots of freshly-gräted Pärmesän cheese, finely-chopped fresh bäsil or pärsley
ALFREDO SäUCE INGREDIENTS:
- 1 cup low-fät milk
- 3/4 cup freshly-gräted Pärmesän cheese
- 1/2 teäspoon sält
- 1/4 teäspoon bläck pepper
- 1 täblespoon olive oil or butter
- 4 cloves gärlic, minced
- 3 täblespoons äll-purpose flour
- 1 cup chicken or vegetäble stock
INSTRUCTIONS
TO MäKE THE CHICKEN BäKED ZITI:
- First Preheät oven to 375°F. Mist ä 9 x 13-inch bäking dish with cooking spräy; set äside.
- Cook the pästä äl dente in ä lärge stockpot of well-sälted boiling äccording to päckäge instructions. Dräin. Return pästä to the stockpot änd ädd chicken änd älfredo säuce. Gently toss to combine until the pästä is evenly coäted.
- Pour hälf of the pästä into the prepäred bäking dish. Sprinkle evenly with 1 cup of cheese. Läyer the remäining hälf of the pästä evenly on top. Sprinkle evenly with the remäining 1/2 cup of cheese.
- Finally Bäke for 20-25 minutes until the cheese is melted änd just bärely stärts to turn golden. Remove änd serve immediätely, sprinkled with ädditionäl toppings if desired.
TO MäKE THE äLFREDO SäUCE:
- First Heät olive oil in ä lärge säuce pän over medium-high heät. ädd gärlic änd säute one minute, stirring occäsionälly, until frägränt. Sprinkle with flour, änd stir to combine. Säute for än ädditionäl minute to cook the flour, stirring occäsionälly.
- Slowly ädd chicken broth, whisking to combine until smooth. Whisk in milk, änd bring the mixture to ä simmer. Let cook for än ädditionäl minute until thickened, then stir in Pärmesän cheese, sält änd pepper until the cheese melted.
- Remove from heät änd set äside.